Rezervele valutare ale BNR au scăzut pentru a patra lună consecutiv

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut uşor în august, pentru a patra lună consecutiv, de la 31,58 miliarde euro la 31,55 miliarde euro, în condiţiile unor intrări de 733 miliarde de euro şi a unor ieşiri de 759 miliarde de euro, potrivit datelor băncii centrale. Potrivit BNR, în cursul lunii august au fost înregistrate intrări reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut uşor în august, pentru a patra lună consecutiv, de la 31,58 miliarde euro la 31,55 miliarde euro, în condiţiile unor intrări de 733 miliarde de euro şi a unor ieşiri de 759 miliarde de euro, potrivit datelor băncii centrale.

Potrivit BNR, în cursul lunii august au fost înregistrate intrări reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

Totodată, ieşirile de 759 milioane euro au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia a crescut la 3,24 miliarde euro, pe fondul majorării preţurilor internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la finele lunii august au fost de 34,79 miliarde euro, în creştere uşoară comparativ cu 34,57 miliarde euro la finele lunii anterioare.

Plăţile scadente în luna septembrie în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, au însumat 78,7 milioane euro.