UPDATE. BAREM OFICIAL EDU.RO pentru MATEMATICĂ

Barem Evaluare Națională Matematică 

Rezolvare subiecte Matematică! Cum se rezolvau de fapt corect exercițiile la Evaluare Națională 2020. Barem de corectare.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au început luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

UPDATE:

Subiectul I

Rezolvare

  • La exerciţiul 1 răspunsul este 50.
  • La exerciţiul 2 răspunsul este 30.
  • La exerciţiul 3 răspunsul este 10. Avem interval închis la 10.
  • La exerciţiul 4 răspunsul este 25 de centimetri pătraţi.
  • La exerciţiul 5 trebuie să obţinem un unghi de 90 de grade.
  • La exerciţiul 6 răspunsul este 20 de kilograme.

Rezolvare subiecte Matematică! Cum se rezolvau de fapt corect exercițiile la Evaluare Națională 2020.

Subiectul II

Rezolvare

La subiectul II, exerciţiul 1, elevii au trebuit să deseneze un cub, iar pentru a fi punctat notarea trebuia făcută corect. Astfel deasupra lui A trebuia să fie E.

La exerciţiul 2 pentru a calcula media aritmetică, totul trebuia adus la o formă cât mai simplă. Aici a trebuia să fie egal cu 3, iar b egal cu 1, iar media aritmetică dintre cele două trebuia să fie 2.

La exerciţiul 3 notăm cu x suma economisită de Ana şi cu y suma economisită de Mihai. După efectuarea tuturor operaţiilor răspunsul a fost: 80 de lei.

La exerciţiul 4, punctul a, calculul trebuia să fie 9-4, şi să demonstraţi că x egal cu 5.  La punctul b elevii trebuiau să fie foarte atenţi la paranteze şi să nu greşească. După găsirea numitorului comun şi după calcule y trebuia să fie egal cu 12. N trebuia să fie egal cu 9. Iar cel mai mic număr de două cifre care este divizibil cu N este 18.

La exerciţiul 5 erau câteva capcane. Elevii trebuiau să deschidă gradual parantezele pentru că în faţa lor se află minus. Aici aveam formulele de calcul prescurtat, iar teoria a fost extrem de importantă. Aici E(x)=4x-7, iar valorile favorabile erau 0 şi 1.

Rezolvare subiecte Matematică! Cum se rezolvau de fapt corect exercițiile la Evaluare Națională 2020.

Subiectul III

Rezolvare

La subiectul III elevii au avut de rezolvat probleme de geometrice. Dacă desenele erau făcute corect, dar şi teoria atunci se luau primele puncte aici.

La prima problemă, punctul a avem AB=13, BC=10; şi trebuia calculat perimetrul paralelogramului.

La punctul b trebuia să descoperim că ADEC este trapez isoscel.

La punctul c de la exerciţiul 2 a fost mai dificil. Aici elevii au avut de demonstrat că ariapatrulaterului ABCE este egală cu 60 de centimetri pătraţi.

La a doua problemă trebuia calculată aria lui ABCD: AB înmulțit cu BC dă rezultatul 240.

Cum se rezolvau subiectele. VIDEO

Un reputat profesor a rezolvat pentru Newsweek proba scrisă la Matematică de la Evaluarea Națională din acest an.

De asemenea, Alina Sprus, profesoară la Școala Generală nr. 30 „Grigorie Ghica Voievod” a fost prezentă în studioul Libertatea pentru a rezolva subiectele la proba de Matematică.

Conform calendarului, miercuri se desfăşoară proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00 şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Rezolvare subiecte Matematică! Cum se rezolvau de fapt corect exercițiile la Evaluare Națională 2020. Barem de corectare.

Baremul pentru proba de matematică va fi disponibil și pe Edu.ro după ora 15:00, AICI.

Niciun caz de elev care să aibă temperatura peste 37,3 grade Celsius nu a fost raportat miercuri în Bucureşti la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, a declarat pentru Agerpres inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Maria Manea. Amintim că nici la primul examen al Evaluării Naţionale – cel de  Limba şi literatura română – în București nu au fost copii cu temperatură mai mare de 37,3 grade.

La nivel național, un singur elev a fost identificat cu temperatură peste maximul admis, la intrarea în examenul de Limba și literatura română.  Absolvenţii de clasa a VIII-a au început luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Conform calendarului, miercuri se desfăşoară proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00 şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Rezolvare subiecte Matematică! Cum se rezolvau de fapt corect exercițiile la Evaluare Națională 2020.