UPDATE. BAREM OFICIAL EDU.RO pentru MATEMATICĂ
Barem Evaluare Națională Matematică
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor
Subiectele la Matematică primite de elevi miercuri în cadrul Evaluării Naţionale sunt de dificultate medie, se poate lua nota 7 foarte uşor, susţin profesorii. Absolvenţii de gimnaziu au susţinut miercuri proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor
„Subiectele I şi II sunt foarte uşoare, chiar uşoare decât în anii anteriori. Nu au dificultăţi majore. Asta ar însemna un 7, un 7 se poate lua extrem de uşor. Şi un 5 see poate lua extrem de uşor, ca în fiecare an. Singurele probleme apar la subiectul III, la problemele de geometrie plană şi în spaţiu. Problema de geometrie în spaţiu e mai uşoară, nu ridică probleme. Problema de geometrie plană are două puncte mai dificile, sp vedem cum vor fi judecate. Deci, după părerea mea chiar şi nota 8 se poate lua extrem de uşor, chiar 8,50, nota 10 mai greuţ, dar eu mă aştept să fie foarte multe note de 10 la nivelul ţării. Oricum, ministerul s-a ţinut de cuvânt şi a dat la examene subiecte la fel cu cele din testele de antrenament – cele 40 de teste de antrenament – nu a pus nimic din materia de semestrul al II-lea cum era normal să nu pună şi aşa a şi anunţat şi sunt de dificultate mai mică decât în anii anteriori”, a explicat profesorul Ştefan Vlaston, potrivit adevărul.ro.
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor
Ca măsură luată în premieră în acest an, elevii nu vor mai veni la şcoală pentru a afla rezultatele obţinute la examene.
Ei vor primi un cod unic cu ajutorul căruia acestea vor putea accesa notele. Astfel, la finalul examenului de matematică, elevii vor primi un cod unic cu ajutorul căruia vor intra pe site-ul Ministerului Educaţiei, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de Limba Română şi de Matematică.
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor
Baremul de corectare va fi disponibil AICI în jurul orei 15.00.
Potrivit Edu.ro, la Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020:
Rezolvarea subiectelor:
Subiectul I
La exerciţiul 1 răspunsul este 50.
La exerciţiul 2 răspunsul este 30.
La exerciţiul 3 răspunsul este 10. Avem interval închis la 10.
La exerciţiul 4 răspunsul este 25 de centimetri pătraţi.
La exerciţiul 5 trebuie să obţinem un unghi de 90 de grade.
La exerciţiul 6 răspunsul este 20 de kilograme.
Subiectul II
La subiectul II, exerciţiul 1, elevii au trebuit să deseneze un cub, iar pentru a fi punctat notarea trebuia făcută corect. Astfel deasupra lui A trebuia să fie E.
La exerciţiul 2 pentru a calcula media aritmetică, totul trebuia adus la o formă cât mai simplă. Aici a trebuia să fie egal cu 3, iar b egal cu 1, iar media aritmetică dintre cele două trebuia să fie 2.
La exerciţiul 3 notăm cu x suma economisită de Ana şi cu y suma economisită de Mihai. După efectuarea tuturor operaţiilor răspunsul a fost: 80 de lei.
La exerciţiul 4, punctul a, calculul trebuia să fie 9-4, şi să demonstraţi că x egal cu 5. La punctul b elevii trebuiau să fie foarte atenţi la paranteze şi să nu greşească. După găsirea numitorului comun şi după calcule y trebuia să fie egal cu 12. N trebuia să fie egal cu 9. Iar cel mai mic număr de două cifre care este divizibil cu N este 18.
La exerciţiul 5 erau câteva capcane. Elevii trebuiau să deschidă gradual parantezele pentru că în faţa lor se află minus. Aici aveam formulele de calcul prescurtat, iar teoria a fost extrem de importantă. Aici E(x)=4x-7, iar valorile favorabile erau 0 şi 1.
Subiectul III
Dacă desenele erau făcute corect, dar şi teoria atunci se luau primele puncte aici.
La prima problemă, punctul a avem AB=13, BC=10; şi trebuia calculat perimetrul paralelogramului.
La punctul b trebuia să descoperim că ADEC este trapez isoscel.
La punctul c de la exerciţiul 2 a fost mai dificil. Aici elevii au avut de demonstrat că ariapatrulaterului ABCE este egală cu 60 de centimetri pătraţi.
La a doua problemă trebuia calculată aria lui ABCD: AB înmulțit cu BC dă rezultatul 240.
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor
Elevii nu vor fi testați din materia de pe semestrul al doilea, ținând-se cont de faptul că aceștia au susținut doar cursuri online din cauza epidemiei de coronavirus. Ministrul Educației, Monica Anisie a venit cu detalii legate de modul în care vor fi calculate lucrările elevilor. Astfel, acestea vor fi corectate în sistem încrucișat în alte județe, decizia fiind luată în urma unei conferințe la care au participat ministrul Educației, inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ.
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor
Baremul de corectare la examenul de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2020, care începe la ora 9.00, va fi făcut public de Ministerul Educației. Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv.
În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.
Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a pentru evaluarea „externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial”, potrivit Metodologiei de organizare a Evaluării naționale din 2011, în vigoare și anul acesta. Evaluarea Națională se desfășoară în fiecare an, într-o singură sesiune. Examenele evaluării nu pot fi „picate”, iar notele obținute de elevi contează în proporție de 80% la admiterea la liceu (restul de 20% este reprezentată de media V-VIII).
Rezolvare Subiecte matematică Evaluare Națională 2020! Ce spun profesorii: Un 7 se poate lua extrem de uşor