Luni, 20 ianuarie, au fost publicate rezultatele la examenul de admitere al Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, sesiunea ianuarie 2020. Cei nemulţumiţi pot depune acum contestaţii, în nume personal, în termen de 24 de ore de la momentul afişării rezultatelor.

Cei care au dat admitere la Şcoala de Poliţie în această sesiune s-au luptat pentru unul dintre cele 765 de locuri scoase la concurs. Acestea au fost repartizate în modul următor:

  • 700 locuri pentru agenți de poliție în structurile IGPR,
  • 20 locuri pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP),
  • 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA),
  • 2 locuri la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS),
  • 3 locuri pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV),
  • 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI),
  • un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS),
  • un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale,
  • 11 locuri la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (AIC).

Site-ul Şcolii de Poliţie din Câmpina este acesta. Rezultatele finale la concursul de admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2020, vor fi anunțate în data de 23 ianuarie 2020, după soluționarea tuturor contestațiilor, scrie playtech.ro.

Cu ce medii s-a intrat anul acesta la Şcoala de Poliţie

Rezultatele de la această sesiune de admitere au fost mai bune decât cele de anul trecut. În ciuda subiectelor de o dificultate ridicată, ultima medie de admitere a fost acum de 71 de puncte. Cea mai mare medie a fost de 99 de puncte. Spre comparaţie, anul trecut s-a intrat cu 64 de puncte drept cea mai mică medie.

Examenul a constat din 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la limba engleză sau franceză, la alegere. O singură variantă de răspuns din cele patru puse la dispoziţie era corectă.

Tinerii care vor intra la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina vor studia timp de un an, mai precis şase luni de cursuri şi şase luni de practică la sediile de Poliţie din oraşele unde îşi au domiciliul. Este ultima generaţia care va face doar un an de şcoală, pentru că, începând cu 2021, Ministerul de Interne vrea să introducă un sistem de şcolarizare de doi ani.