Grupul Allianz a intrat în linie dreaptă pentru obţinerea obiectivelor financiare pentru anul 2022, anunţă reprezentanţii grupului.

Cum arată rezultatele financiare ale Allianz după primele nouă luni din 2022?

Grupul german a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului în curs.

Potrivit datelor oferite, grupul Allianz a înregistrat, în intervalul ianuarie-septembrie 2022, venituri totale de 116 miliarde de euro, în creștere cu 5,3% față de primele nouă luni ale anului 2021.

Profitul operațional a fost de 10,2 miliarde de euro, în creștere cu 3,2 % față de intervalul similar al anului precedent.

Rata de solvabilitate (Solvency II) se află la un nivel confortabil de 199%, transmit reprezentanţii Allianz Group.

Profitul net atribuit acționarilor a fost 4,7 miliarde de euro, în scădere cu 31,5%, din cauza provizioanelor din primul trimestru efectuate în situația fondurilor de investiții structurate alpha – AllianzGI USA.

Pentru anul 2022, Allianz Group estimează un profit operaţional în jumătatea superioară a intervalului țintă de 13,4 miliarde euro, plus/minus 1 miliard de euro.

Oliver Bäte, CEO Allianz: Rezultatle dovedesc din nou rezistența și forța Allianz într-un mediu geopolitic și de piață dramatic

„Rezultatele noastre excelente din acest trimestru dovedesc din nou rezistența și forța Allianz într-un mediu geopolitic și de piață dramatic.

Susținut de performanța superioară a segmentului de asigurări generale, profitul nostru operațional, dar și venitul net demonstrează beneficiile dimensiunii și diversificării globale, precum și strategia noastră centrată pe clienți.

În plus, capacitățile noastre de gestionare a capitalului și poziția financiară ne permit să navigăm cu încredere în mediul economic în schimbare”, a declarat CEO-ul Allianz SE, Oliver Bäte.