În perioada iunie 2020 și noiembrie 2023, Simartis a derulat proiectul cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014–2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.510.475,66 RON, cu asistență financiară nerambursabilă de 7.598.358,66 RON.
Obiectivul general reprezintă cercetarea, proiectarea și implementarea unei platforme de management a dispozitivelor compatibile eSIM denumit eSIM RSP, precum și actualizări funcționale, cu elemente inovative pentru platformele OTA SIM și Device Management.
Rezultatele obținute: Simartis a obtinut în procesul de Acreditare de Securitate pentru Managementul Abonamentelor (SAS-SM) de către Asociația GSM (GSMA), prima certificare pentru ecosistemul eSIM RSP. În paralel, au fost implementate și versiuni actualizate tehnologic și funcțional ale platformelor complementare OTA SIM Management si Device Management pentru a servi ecosistemului eSIM.
Clienții operatori telco din toată lumea vor beneficia prin implementarea eSIM RSP dezvoltat de Simartis, de cel mai înalt nivel de securitate operațională și interoperabilitate în deplină conformitate cu Standardul SAS-SM v3.2 și cerințele consolidate de securitate SAS v9.2.
Dezvoltată de GSMA, tehnologia eSIM reprezintă următoarea generație a tehnologiei SIM, permițând consumatorilor și întreprinderilor să beneficieze de o flexibilitate mai mare în gestionarea dispozitivelor lor conectate. Spre deosebire de cardurile SIM tradiționale, eSIM-urile sunt integrate direct în echipamente, eliminând necesitatea cardurilor SIM fizice.
Angajamentul Simartis față de certificarea SAS-SM reflectă dorinta de a rămâne în fruntea progreselor tehnologice și de a satisface nevoile de securitate în continuă crestere ale clienților săi din domeniul telecom.
Produsul eSIM rezultat oferă o gamă largă de beneficii clienților finali care folosesc serviciile telco:
Rapiditate în activarea serviciilor: Tehnologia eSIM oferă o experiență complet digital, eliminând necesitatea instalării fizice a cardului SIM, facilitând configurarea și activarea dispozitivelor la distanță, eficient și rapid.
Reducerea efortului administrativ: Cu eSIM, utilizatorii pot activa rapid serviciul telco și pot utiliza cu ușurință mai multe planuri mobile, fără neplăcerile asociate cu achiziționarea și schimbul cardurilor SIM fizice.
Flexibilitatea internațională: eSIM-urile oferă acces rapid la rețeaua operatorului, permițând vizitatorilor să acceseze digital, în mod rapid și convenabil, serviciul în timpul călătoriilor internaționale, fără a fi nevoie de carduri SIM fizice sau vizite în magazin.
Simartis este pregătit să sprijine operatorii mobili în implementarea tehnologiei eSIM, oferind cel mai înalt nivel de securitate operațională, funcționalitate și interoperabilitate.
Solutia eSIM îmbogățește portofoliul de produse Simartis, făcându-l o propunere atractivă pentru companiile telco din întreaga lume, alături de platformele complementare OTA SIM și Automatic Device Management.
Pentru detalii viziteaza site-ul Simartis www.simartis.com
Clientii interesați ne pot contacta la global.sales@simartis.com
Locația de derulare a proiectului: satul Gulia, comuna Tărtășești, strada Pădurea cu Tei nr. 13, județul Dâmbovița
Conținutul acestui material nu reflectă neapărat poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României