Convorbirile purtate ieri de președinții Federaţiei Ruse și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, au demonstrat faptul că amândoi sunt niște politicieni realiști, care conștientizează responsabilitatea care le revine pentru situația securității în lume, însă între ei nu s-a creat „o chimie”, a declarat, pentru RIA-Novosti, politologul Boris Mejuev, docent în cadrul Facultății de filozofie a Universității de Stat din Moscova, arată ria.ru.

Potrivit RIA-Novosti, liderii Rusiei și SUA au avut ieri o întrevedere video, care a avut ca temă principală de discuție situația din Ucraina. 

Expertul a subliniat că, chiar dacă Biden și Putin „au ceva în comun, diferența dintre filozofiile lor politice a fost prezentată foarte grăitor în timpul discuției”. „Convorbirile au scos în evidență mai degrabă disensiunile decât ideile comune, lucru deloc rău, pentru că se pare că summitul de la Geneva a fost extrem de plin de complimente”, a arătat Mejuev.

Divergențele dintre Rusia și Ucraina

Divergențele dintre Federația Rusă și Statele Unite cu privire la Ucraina „sunt atât de fundamentale încât niciuna dintre părți nu se poate îndepărta de la punctul său de vedere”, a arătat expertul.

„Există rezultate pozitive, dar au existat și ultimatumuri adresate Rusiei – și în ceea ce privește aderarea altor țări la NATO, și că Rusia nu are dreptul să-și exercite influența asupra Ucrainei – toate acestea constituie setul standard al demagogiei americane.

Desigur, nu este nimic bun în faptul că Statele Unite nu se abat de la filozofia care a condus la această situație de conflict”, a remarcat politologul Boris Mejuev, docent în cadrul facultății de filozofie a Universității de Stat din Moscova.