“Unul din obiectivele nostre principale va fi cel de a deschide şi mai multe centre de dezvoltare şi cercetare care să ne permită să ne reafirmăm drept unul din liderii tehnologici din industrie,” spune CEO-ul ESET Richard Marko.
Aceste centre vor efectua analize de avangardă asupra celor mai noi tendinţe în securitatea IT şi vor informa posesorii de soluţii ESET şi publicul larg despre noile tehnologii şi despre modalităţile prin care utlizatorii se pot proteja împotriva ameninţărilor cibernetice.
Chiar la sfârşitul lui 2010, ESET a înfiinţat Cyber Threat Analysis Center (CTAC) în San Diego, California. Dezvoltand în paralel cu centrul de cercetare ESET deja existent, CTAC îşi asumă rolul de a proteja şi mai mult clienţii din mediul business dar şi pe cei casnici, colaborând cu universităţile, cu autorităţile juridice de specialitate, cu furnizorii de internet şi cu alte agenţii care combat activ criminalitatea informatică.
Supravegherea reţelei extinse de echipe de cercetare va fi sarcina recent numitului director de cercetare Juraj Malcho (Chief Research Officer). Malcho face parte din echipa ESET încă din 2004 şi a avansat până în poziţia de coordonator al laboratoarelor virale, centrul nevralgic de analiză a ameninţărilor.
Mai mult decât atât, ESET va continua să se concentreze pe extinderea portofoliului de produse destinate clienţilor casnici sau mediilor business de orice dimensiune pentru toate plaformele suportate: Windows, Mac OS X şi Linux. Noua generaţie de soluţii de securitate blazon, ESET Smart Security pentru Windows, va fi lansata pentru testare publică în versiune beta în urmatoarele saptămâni, cu data finală de lansare programată în cursul anului 2011.
La conducerea diviziei de tehnologie ESET va fi numit Tomáš Kaláb (Chief Software Architect), dezvoltator cu realizări remarcabile în cadrul ESET, ce a participat la realizarea generatiilor doi, trei si patru de soluţii de securitate ESET.
Noul CEO al ESET Richard Marko a subliniat viziunea sa referitoare la companie: “ESET se va concentra pe extinderea portofoliului de produse pentru noile platforme mobile şi vom fi simultan atenţi la oportunităţile pe care piaţa le deschide o dată cu apariţia tablet-urilor”.
De asemenea, o soluţie de securitate pentru platforma mobila Android este în dezvoltare cu prioritate maxima. Simultan, ESET analizează cu atenţie evoluţia platformei mobile iOS şi evaluează posibilităţile pentru dezvoltarea unor soluţii şi pentru acestă platformă.
Richard Marko este absolvent al departamentului de sisteme informatice din cadrul Universităţii Tehnice din Košice – Slovacia (1996). Şi-a început cariera cu ESET în timpul studiilor universitare şi este unul din co-autorii motorului de scanare prezent în ESET NOD32 Antivirus. Iniţial, a deţinut poziţia de Chief Software Architect pentru nucleul de scanare şi în 2008 a devenit Chief Technology Officer.
Lucrările sale în ceea ce priveşte tehnicile antivirus au fost publicate extensiv atât în ţara natală cât şi peste hotare. A susţinut de asemnea numeroase prelegeri despre algoritmii euristici în cadrul unor conferinţe precum Virus Bulletin şi AVAR.
Richard Marko este noul CEO al ESET
8 februarie 2011, 17:53
Ultima modificare în 8 februarie 2011, 19:53
ESET, lider în protecţia proactivă împotriva ameninţărilor informatice, anunţă numirea în funcţia de CEO a lui Richard Marko.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Nokia lansează pe piaţă smartphone-ul E7
- Sony Xperia Play, telefonul PlayStation, confirmat printr-o reclamă
- Cum arată aerul? Samsung îi trasează un design şi îl denumeşte Jungfrau
- Poliţia nu îţi face nimic dacă descarci filme prin DC++ sau torrente. Află de ce
- Operatorii de servicii de telefonie trebuie să transmită periodic câţi clienţi au pierdut
- România pierde șase locuri în topul celor mai atractive destinații pentru outsourcing
- Tableta Motorola Xoom va fi lansată pe 24 februarie
- Egiptenii mulţumesc reţelei de socializare Facebook
- Numărul utilizatorilor de Facebook din România se apropie de 3 milioane
- Asesoft Distribution anunţă rezultate în creştere cu 45% în anul 2010