Compania elveţiană Richemont a fost contactată de bancherii Prada pentru a achiziţiona o participaţie la casa de modă evaluată la 2,7 miliarde de euro, în care sunt incluse şi datoriile grupului.
Negocierile dintre Richemont şi Prada sunt în curs de desfăşurare, suma avansată oripilându-i iniţial pe producătorii de bunuri de lux elveţieni. Băncile Intesa Sanpaolo şi Unicredit recomandă ca un investitor din sectorul de profil să preia o participaţie de până la 30% la Prada, susţine presa italiană.
Compania Prada şi principalul său proprietar, Prada Holding, datorează băncilor 1,2 miliarde de euro, conform Mediafax. Surse din presa italiană au declarat însă că Prada a fost contactată şi de familia Bonomi şi de fondul de investiţii TPG pentru a prelua împreună o participaţie de 25% la un preţ care ar evalua Prada la 2 miliarde de euro. Purtătorii de cuvânt Prada au negat însă orice negociere cu Investindustrial sau TPG.
Investiţii de bravadă
În ciuda dificultăţilor financiare ale casei de modă în ultima perioadă, Fundaţia Prada investeşte zeci de milioane de euro în proiecte de artă avangardiste, un exemplu fiind Prada Transformer din Seoul, care îmbină cele mai provocatoare inovaţii arhitecturale cu ultimele tendinţe în arta contemporană. Pavilionul în formă de tetrahedron rotabil găzduieşte spectacole de modă, film şi proiecte artistice de la sfârşitul lunii aprilie.
Patrizio Bertelli, directorul executiv Prada, şi soţia acestuia, Miuccia Prada, au declarat presei italiene că proiectul va aduce un capital de imagine uriaş companiei ale cărei vânzări au depăşit 1,6 miliarde de euro anul trecut. Până în prezent, proiectul a înghiţit peste 10 milioane de dolari, o investiţie atent planificată având în vedere faptul că Prada doreşte să-şi consolideze poziţia pe cea mai mare piaţă din Asia, Coreea.
Încă 25 de milioane de euro, gata pentru Milano
Structura de oţel de 160 de tone poate fi ridicată şi poate executa o rotaţie de 360 de grade într-o oră pentru a putea crea diferite forme ale încăperilor. Membrana care acoperă întreaga clădire este rezistentă la foc şi foarte elastică, mulându-se pe curbele clădirii în funcţie de direcţia şi viteza vântului, transformând-o într-o structură navigabilă. Proiectul este semnat de arhitectul Alexander Reichert.
Alte 25 de milioane de euro vor fi investiţi într-un muzeu realizat de arhitectul Rem Koolhaas de peste 17.000 de metri pătraţi în Milano, care urmează să fie gata în 3 ani.