Începând cu luna iunie a acestui an, compania Rigips România şi-a schimbat numele în Saint-Gobain Construction Products România.  Modificarea marchează integrarea Rigips Romania în Grupul Saint-Gobain. 

Brandul şi identitatea vizuală, precum şi alte elemente definitorii ale personalităţii juridice rămân nemodificate.

Procesul de integrare a început din toamna anului 2005, imediat după achiziţia de către Saint-Gobain a grupului britanic BPB plc, de care aparţinea Rigips. 

“Schimbarea numelui în Saint-Gobain Construction Products România reflectă poziţia strategică ocupată de Rigips România în cadrul Grupului Saint-Gobain şi răspunde strategiilor de integrare şi dezvoltare ale acestuia”, a declarat Constantin Hariton, Managing Director al Saint-Gobain Construction Products România.

Pe fondul dinamicii ridicate a industriei construcţiilor în ultimii ani, cifra de afaceri a Saint-Gobain Construction Products România a înregistrat în perioada 2005-2008 o creştere medie anuală de aproape 30%.  În prezent compania deţine trei unităţi de producţie – o carieră, o fabrică de ipsosuri şi una de panouri de gips-carton, toate la Turda.

Circa 5% din cifra de afaceri reprezintă exporturi făcute de cele trei unităţi de producţie de la Turda către pieţele din regiune – Serbia, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova.

Saint-Gobain Construction Products România are în prezent 280 angajaţi.

SURSA: Saint-Gobain Construction Products România