Cifra de afaceri a Ringier România a crescut cu 16,8%, la 84,3 milioane de franci elveţieni. Ringier împreună cu trustul media Dogan au investit în crearea unei baze multimedia pentru viitor, lansând postul de televiziune Kanal D.

Pentru a câştiga o mai mare capacitate de tipărire, în 2007 s-a luat decizia de a construi o tipografie ultra-modernă în apropiere de Bucureşti. 2007 a mai marcat pentru Ringier România vânzarea cotidianului ProSport din motive ce ţin de strategia pe termen lung a companiei.

Profitul Ringier pe anul 2007 a crescut cu 51,5 procente, la valoarea de 102,7 milioane de franci elveţieni, în timp ce cash flow-ul a atins valoarea de 208,3 milioane de franci elveţieni, ceea ce reprezintă o creştere de 14,3 procente.

Cifra de afaceri a grupului a înregistrat o creştere de nouă procente, atingând valoarea de 1,458 miliarde. Rata profitului marginal de şapte procente a crescut comparativ cu anul precedent, când a fost de 5,1 procente. La aceste rezultate extraordinare au contribuit cei 7.016 de angajaţi la nivel global (cu 129 de angajaţi mai mult faţă de anul precedent).

Ca şi în 2006, Elveţia, piaţa de origine a grupului, a avut cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri totală, şi anume 880,8 milioane. 557,7 miloane provin din activitatea de publishing a Ringier Elveţia. Vânzările de publicitate ale revistelor au crescut, iar cifra de afaceri pentru media electronică a crescut cu 14,6 procente.

Cifra de afaceri a diviziei Swiss Print a crescut cu 17,2 procente, atingând valoarea de 232,1 milioane, în această sumă fiind incluse şi creşterile sensibile înregistrate de grupul Swissprinters.

Cifra de afaceri obţinută de ţările Europei Centrale şi de Est a crescut cu 17,7 procente, ajungând la valoarea totală de 506,3 milioane de franci elveţieni. Nu toate pieţele postează rezultate similare. În Serbia, veniturile din publicitate au crescut cu 113 procente, contribuţie adusă în principal de nou lansata publicaţie ALO!.

Creşteri semnificative au obţinut şi Slovacia şi România, în timp ce Ungaria şi Republica Cehă au avut creşteri mai degrabă modeste. Cifra de afaceri a Ringier Asia a crescut cu 14,6 procente, atingând valoarea de 71,3 milioane de franci elveţieni, rezultat datorat în mare parte creşterii volumului de publicitate din China, dar şi revenirii pieţei de print din Hong Kong.

Data: 27 martie 2008

Sursa: Ringier