Fostul director general al reţelelor Profi şi Spar din România, Rino Tizzanini, a fost numit în luna septembrie în funcţia de director general al reţelei de supermarketuri Interex, înlocuindu-l pe Stanislas Mainfroy, care a plecat de la conducerea companiei în această vară.

„Începând cu luna septembrie, Rino Tizzanini este noul director general al CDE R Interex, preluând această poziţie de la Stanislas Mainfroy, care şi-a încheiat mandatul în această vară şi a decis să se ocupe de alte proiecte profesionale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Tizzanini a mai ocupat, timp de nouă ani, poziţia de director general al reţelei de magazine de discount Profi şi al supermarketurilor Spar.

CDE R Interex, care a deschis primul magazin de pe piaţa românească în 2002, deţine o reţea de 12 supermarketuri în România. Retailerul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 352,7 milioane de lei (95,7 milioane de euro), în creştere cu 24% faţă de anul precedent, potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor.

Compania face parte din Groupement des Mousquetaires – ITM Entreprises, care deţine aproximativ 4.000 de unităţi comerciale în Europa, realizând o cifră de afaceri de 34,8 miliarde de euro în 2008. Retailerul operează supermarketurile Intermarche, precum şi magazinele specializate Ecomarché, Netto, Bricomarché, Vêti, Roady şi Restaumarché.