Riscul uriaș la care se expun cei care nu se vaccinează! Tocmai a ieșit la iveală: Este foarte grav

Pe acest fond, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) a prezentat mai multe date extrase din ratele de spitalizare între octombrie și decembrie 2021, pentru a le arăta celor care nu vor să se vaccineze la ce riscuri de expun.

Așadar, potrivit datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, citate de USA Today, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, care nu s-au vaccinat, au un risc de 17 ori mai mare de a fi spitalizați în comparație cu cei care au fost inoculați cu două doze de vaccin.

De asemenea, datele mai arată că adulții nevaccinați cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au un risc de 44 de ori mai mare să fie spitalizați, în comparație cu adulții care s-au vaccinat cu cele trei doze de vaccin.

Oficialii din domeniul sănătății au vorbit deja pe marginea acestui subiect, iar datele confirmă atât studiile, cât și declarațiile acestora.

Doza de rapel este necesară

Mai mult decât atât, un grup de autorități internaționale de reglementare a dat spre publicare un raport în care arată că este clar că doza a treia de vaccin este necesară pentru a extinde protecția dozelor inițiale, pe fondul răspândirii rapide a tulpinii Omicron.

Totuși, raportul mai arată că ”administrarea de doze de rapel multiple la intervale scurte nu este o abordare durabilă pe termen lung. Este nevoie de a dezvolta o strategie pe termen lung privind tipurile de vaccinuri necesare pentru a gestiona COVID-19 în viitor.”

În plus, oamenii de știință au fost sfătuiți să dezvolte un nou vaccin și să ia în considerare abordări alternative la vaccinurile monovalente, care conțin o singură tulpină a unui singur antigen, mai degrabă decât să vizeze mai multe tulpini.

A apărut o nouă mutație a variantei Omicron

Noua mutație a variantei Omicrom se pare că deja a început sa înlocuiască varianta originală. Danemarca este una dintre țările care se comfruntă cu această nouă mutație.

Denumită BA.2, această sub-variantă a fost detectată în mai multe ţări ale lumii, în special în Europa. Deşi „nu schimbă datele problemei”, potrivit ministrului francez al Sănătăţii, caracteristicile sale exacte, deocamdată necunoscute pe deplin, ridică anumite semne de întrebare.

„Noi variante apar cu o regularitate destul de mare”, a reamintit joi seară Olivier Veran, ministrul Sănătăţii din Franţa, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Din câte ştim până acum, noua sub-variantă corespunde mai mult sau mai puţin caracteristicilor pe care le cunoaştem despre Omicron. Nu schimbă datele problemei în acest stadiu”, a adăugat ministrul francez.

La fel ca varianta Delta de dinaintea sa, varianta Omicron, pe măsură ce s-a răspândit tot mai mult în lume, a generat „fraţi mai mici”, sub-variante care conţin una sau două mutaţii în raport cu genomul său original.