"Vom avea întâlniri cu organizaţiile nonguvernamentale care acţionează în acest domeniu în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană. Va fi un dialog deschis şi transparent pentru că ne dorim să cunoaştem poziţia ONG-urilor, să-i ascultăm şi cu maximă seriozitate să continuăm analiza în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană. Aşa cum am precizat ca obiectiv în programul de guvernare: proiectul se va reanaliza", a spus ministrul Mediului şi Pădurilor.

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19,31%, Gabriel Resources – cu 80,46% şi alţi acţionari minoritari – cu 0,23%, urmează să dezvolte cea mai modernă mină din România, la Roşia Montană, propunându-şi să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri.

În cazul în care proiectul aurifer ar primi undă verde, România devine primul producător de aur din Europa, depăşind astfel primele două ţări din top, Finlanda şi Suedia.