LUX O camera cu vedere la mare, la faimosul hotel Negresco din Nisa, costa 400 de euro pe noapte

O lume a ochelarilor de soare de firma, a masinilor decapotabile, a starurilor de film si a ambarcatiunilor scumpe, Riviera Franceza este una dintre destinatiile de vacanta preferate de cei bogati si celebri.




De la atmosfera Belle Epoque din Nisa si animatia din Saint-Tropez, pana la Antibes, Vallauris si Mougins, locuri devenite celebre gratie lui Picasso, fiecare orasel are farmecul sau. Astazi, insa, cele mai cautate sunt Cap d’Antibes, Villefranche-sur-Mer si Monaco, unde densitatea de milionari pe metru patrat este printre cele mai ridicate din lume. Daca despre Monaco nu prea mai sunt multe de spus, trebuie sa stiti ca peninsula Cap d’Antibes este una dintre locatiile preferate pentru constructia de zone rezidentiale, iar Villefranche-sur-Mer a devenit in ultimii ani una dintre cele mai la moda statiuni.


Acum 150 de ani, Cannes nu era decat un obscur sat de pescari pe malul Marii Mediterane. Descoperit in secolul XIX de catre familiile bogate din Anglia, care veneau aici in concediu, a devenit treptat una dintre cele mai exclusiviste si mai scumpe statiuni din lume. Situat la 30 kilometri de Nisa, Cannes este si in prezent un orasel linistit, cu exceptia zilelor in care se organizeaza Festivalul International de Film si a sezonului de vara. Trebuie sa stiti ca va sunt de ajuns cinci zile pentru a explora toata Coasta de Azur, cu conditia sa va permita si bugetul, Riviera franceza fiind printre cele mai scumpe din lume. Merita sa vedeti Muzeul Picasso si castelul familiei Grimaldi din Antibes, casa lui Marc Chagall din Saint Paul de Vence, Chapelle du Rosaire, pictata de Matisse in Vence si, neaparat, Menton, despre care se spune ca este cel mai romantic oras de pe Coasta. Ceva mai accesibila, dar din aceasta cauza si mai aglomerata, Saint Tropez este una din putinele statiuni franceze care dispune de plaja cu nisip, asa ca peste 30.000 de turisti pe luna vin aici in sezonul de vara.


Daca nu te cazezi la Negresco, la ce bun sa vii pe Coasta? Pentru multi, Nisa echivaleaza cu hotelul Negresco. Inaugurat in 1913, hotelul are acum statut de monument istoric national si, de la regi, regine si printese la staruri de film si miliardari, orice personalitate a petrecut aici macar o noapte. Iar in lumea mondena circula o vorba: “Sa te cazezi la Negresco este cel mai scurt drum spre celebritate!”.

Oraselele din Provence erau preferatele artistilor

Nu puteti merge pe Coasta de Azur fara sa vizitati Grasse, capitala mondiala a parfumurilor, situata la doar 15 kilometri nord de luxoasele statiuni. Pentru cine nu stie, Grasse este orasul in care a luat fiinta, in secolul al XVI-lea, industria parfumurilor. Nu pierdeti Festivalul International al Trandafirilor din mai, nici Sarbatoarea Iasomiei, din august. Muzeul International al Parfumurilor va da prilejul de a cunoaste procesul de creare a parfumurilor, dezvoltat si perfectionat de-a lungul celor peste 3.000 de ani de experienta. Numele Grasse este asociat adesea cu cele mai noi tehnologii din industrie, aici fiind produse doua treimi din aromele naturale folosite in Franta. Pentru cei obositi de agitatia de pe Coasta, linistea ce domneste in Provence se afla la doar cativa kilometri departare. In spatele dealurilor aurii ce strajuiesc Coasta se afla Grasse, Saint Paul, Vallauris si Vence, orasele tipice, cu case de culoarea mustarului si localuri inchise dupa-amiaza, pentru ca proprietarii savureaza un paharel de pastis, lichiorul traditional.


Pe Coasta de Azur, nu va puteti misca fara masina, deoarece proprietatile accesibile sunt situate intre Cannes, Nisa, Monte Carlo si San Remo. Fiind o zona de vacanta de lux, legaturile cu autobuzul sau trenul sunt proaste si scumpe. Oricum, faimoasa Coasta este atat de mica, incat in trei de ore puteti ajunge lejer cu masina de la Saint Tropez la granita cu Italia. si totusi, veti dori sa petreceti mai mult de trei ore doar savurand o bautura la una dintre cafenelele amplasate strategic in portul din Saint Tropez.

Ofertele agentiilor de turism

Accent Travel – Nisa – 602 euro/pers./7 zile. Tariful include: sapte zile cazare cu mic dejun la hotel Splendid****. Bilet de avion: 273 euro/pers.




CMB Travel – Nisa – 182 euro/pers./zi/cazare la hotel Negresco****; Villefranche-sur-Mer –
59 euro/pers./zi/cazare cu mic dejun la hotel Provencal**; Menton –
56 euro/pers./zi/cazare cu mic dejun la hotel Mediteranee***.




www.rentvillas.com – Franta, Coasta de Azur – 3.630 USD/saptamana/Vila Mas de Valerie****/6-8 pers. Vila se afla la cinci kilometri de Grasse si la 15 kilometri de plaja, are trei dormitoare duble si unul single, doua bai, piscina, terasa, bucatarie, living, este complet utilata. Tarif valabil in luna
iunie.