Noul centru de educație timpurie se construiește pe o suprafață de 3.800 metri pătrați, fiind dotat cu facilități pe măsura și nevoile celor mai mici elevi ai instituției de învățământ. Acesta va avea 20 de săli pentru desfășurarea activității educaționale (fără a lua în considerare secțiunea administrativă) și va fi gata în 2017. În afară de sălile de clasă, centrul va avea: grădini interioare, o bibliotecă adaptată vârstelor, spații de lucru în comun, o sală destinată activităților de muzică și mișcare, cabinet medical, sală de sport, bucătărie și cantină adaptată copiilor, ateliere în natură conectate cu fiecare sală de clasă, spații pentru schimbat copiii și pentru odihnă, atelier digital, locuri de joacă.
Școala Americană Internațională din București (AISB) a început anul școlar 2016-2017 cu un total de 810 de elevi, dintre care 242 pentru clasele de școală secundară. Elevii provin din 56 de țări, iar un top 5 este reprezentat de România (32%), USA (13%), Israel (5%), Germania (4%) și Turcia (4%).
La nivel de an școlar 2016-2017, AISB și-a bugetat venituri de 16 milioane de euro, similare anului școlar precedent. Anual, pe perioada verii se efectuează investiții de minimum 500.000 de euro, în această vară suma fiind de un million de euro.
American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.
Robert Brindley, directorul instituției, s-a născut în Marea Britanie şi a trăit mult timp în Australia. El a cunoscut mai multe culturi şi spune că a venit în România, în urmă cu doi ani şi jumătate, să facă o schimbare. Și-a propus să contribuie aici la dezvoltarea unei şcoli, pentru că, mărturiseşte el, îi plac provocările, mai ales atunci când vede mult potenţial în acest domeniu. „Faţă de UK şi Australia, să trăieşti în România este mult mai ieftin. Cu toate acestea, calitatea produselor şi a serviciilor pe care le găseşti, par să fie la acelaşi nivel sau chiar mai bune decât cele întâlnite în ţările menţionate”, crede el. Robert Brindley lucrează în educaţie de 36 de ani şi nu se vede lucrând în alt sector. Spune că interesul românilor pentru învăţământul privat creşte constant, iar părinţii devin din ce în ce mai selectivi cu serviciile oferite de instituţii. Dovadă? Faptul că în prezent, la AISB studiază 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, din 39 de țări diferite. Pentru anul 2016-2017, taxa de școlarizare variază între 6.000 și 18.000 euro/an, aceasta urmând a fi păstrată și următorul an școlar.