Robert Turcescu: Nimeni n-are curaj să lupte cu mafia drogurilor. Consumă polițiști şi judecători

Robert Turcescu

SURSA FOTO: EVZ Play

Jurnalistul Robert Turcescu a postat astăzi pe rețelele de socializare un mesaj cu privire la problema drogurilor în România, în contextul tragediei provocate de șoferul drogat în localitatea 2 Mai.

Robert Turcescu acuză că printre consumatorii de droguri s-ar afla şi polițiști, judecătorii sau procurori

Potrivit lui Robert Turcescu, în România ar consuma droguri inclusiv polițiști, judecători, procurori, parlamentari și miniștri. Tocmai de aceea problema ar fi atât de greu de controlat.

„Consumul de droguri e total scăpat de sub control în România. Se consumă la greu în toate păturile sociale. Consumă tineri, consumă adulți, consumă vârstnici (da, da, știu oameni de peste 70 de ani care fumează iarbă pentru ca li s-a spus că în felul ăsta scapă de problemele de sănătate!!!).

Trag pe nas, iau pastile și bagă jointuri polițiști, judecători, procurori, parlamentari și miniștri”, potrivit lui Robert Turcescu.

Jurnalistul scrie în postarea sa pe Facebook că mafia drogurilor nu este oprită din cauza intereselor prea mari care sunt la mijloc.

„Nimeni n-are curaj să se lupte cu mafia drogurilor. Sunt prea mulți bani la mijloc, prea multe jocuri de putere.

Și tocmai pentru că autoritățile nu pot face nimic, poate n-ar strica să va supravegheați mai îndeaproape copiii. Mai căutați-i în buzunare, s-ar putea să aveți surpriza să găsiți o bilă, un joint, o pastilă…”

Ministrul Justiţiei anunță toleranță zero pentru persoanele care se urcă la volan băute sau drogate

Alina Gorghiu a declarat duminică, 20 august, că potrivit unei statistici efectuate de instituția pe care o conduce, România se află în fruntea Europei în ceea ce privește numărul accidentelor de circulație.

„Cazul de Constanţa nu este singular. Gândiţi-vă că a fost promulgată, la începutul lunii iulie, «Legea Anastasia», o lege care spune în felul următor – că toate persoanele ca urmare a conduitei pe care o au, conducere fără permis, conducere sub influenţa drogurilor sau conducere sub influenţa alcoolului produc accidente care duc la uciderea unor persoane nu beneficiază de suspendarea executării pedepsei.

Această lege nu a fost dată întâmplător, ci pentru că România este pe primul loc în Europa la accidente în circulaţie. Vă spun din statistica pe care am văzut-o la Ministerul Justiţiei că jumătate din cazurile cu care serviciul de probaţiune se ocupă sunt legate de persoane care fie au condus fără permis, fie au condus sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, fie alte lucruri legate de incidente de circulaţie”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu. SURSA FOTO: Facebook, Guvernul României