Elon Musk a anunțat că Tesla va începe să integreze roboți umanoizi în fabricile sale începând de anul viitor. Această veste a fost făcută publică cu o zi înainte de publicarea rezultatelor financiare recente ale companiei.

Potrivit unui mesaj postat pe rețelele de socializare de către Musk, roboții vor fi utilizați pentru prima dată în procesele de producție ale Tesla. Ei vor fi disponibilizați pentru vânzare începând cu 2026, conform informațiilor oferite de BBC.

Robotul Optimus, gata până la sfârșitul anului

Anterior, miliardarul a declarat că robotul, denumit Optimus, ar trebui să fie pregătit pentru utilizare în fabricile Tesla până la sfârșitul acestui an. Alte companii, precum Honda și Boston Dynamics, au dezvoltat de asemenea roboți umanoizi proprii.

Elon Musk a anunțat pe platforma sa de socializare X (fost Twitter) că Tesla va introduce roboți umanoizi în producție redusă pentru uz intern anul viitor. El a spus că speră să înceapă producția de masă pentru alte companii în 2026. Acest anunț a fost făcut cu o zi înainte ca Tesla să-și publice ultimele rezultate financiare.

În urma acestei știri, acțiunile companiei au crescut cu peste 5% la închiderea sesiunii de tranzacționare de luni pe Wall Street. Musk a menționat anterior că Tesla își propune să producă acești roboți în masă. Costul estimat este de sub 20.000 de dolari fiecare.

Tesla intenționează să producă roboți în masă

Musk a declarat anterior că Tesla intenționează să producă roboți în masă, având ca țintă un preț sub 20.000 de dolari pentru fiecare unitate. Deși cunoscut pentru stabilirea unor termene ambițioase, Musk nu a reușit întotdeauna să le respecte.

De exemplu, în 2019, el a afirmat că este „foarte încrezător” că Tesla va avea taxiuri autonome pe străzi până în anul următor. La începutul acestui an, a anunțat că mult așteptatul robotaxi va fi dezvăluit pe 8 august.

Robotaxi-ului ar putea fi amânat

Săptămâna trecută, Musk a sugerat că evenimentul de dezvăluire a robotaxi-ului ar putea fi amânat. El nu a specifica o nouă dată, dar a menționat că a solicitat modificări la partea din față a vehiculului.

El a adăugat că timpul suplimentar va permite prezentarea altor caracteristici. Această declarație a venit după ce Bloomberg News a raportat amânarea evenimentului până în octombrie. În contextul scăderii cererii de vehicule electrice, Musk și-a concentrat recent afacerile pe tehnologii emergente, cum ar fi inteligența artificială, conducerea autonomă și roboții.