Roche a obţinut rezultate foarte bune în mai multe categorii, DSJI notând faptul că Roche şi-a menţinut poziţia de lider în sectorul farmaceutic prin strategia sa excelentă de sustenabilitate, integrată complet în organizarea şi cultura companiei. Evaluarea DSJI din acest an a subliniat accentul pus de companie pe accesul la îngrijiri de sănătate, transparenţă şi etică în afaceri şi diversitatea culturii organizaţionale şi a parteneriatelor. Potrivit evaluării, prin aceste direcţii, Roche dovedeşte că este angajată să creeze valoare pentru toate părţile co-interesate ale companiei. 

'Suntem foarte mândri de această recunoaştere. Această nouă desemnare drept cea mai sustenabilă companie din sectorul sănătăţii a fost posibilă doar datorită eforturilor dedicate ale tuturor angajaţilor din Grupul Roche. Sustenabilitatea este parte integrantă din activitatea companiei şi stă la baza strategiei noastre, atât în prezent, cât şi în viitor. Cred cu tărie că principala noastră contribuţie la societate este îmbunătăţirea sectorului de sănătate, dezvoltarea de teste de diagnostic şi medicamente, pentru a răspunde celor mai urgente nevoi medicale. Dacă vom avea succes în aceste direcţii, atunci vom reuşi să avem un impact de durată asupra societăţii', a declarat Severin Schwan, CEO Roche. 

Sustenabilitatea este un angajament pe care Roche îl urmează de 120 de ani. În 2016, Roche a făcut şi primii paşi în direcţia celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (SDGs), adoptate în unanimitate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Acestea au ca scop eradicarea sărăciei, protejarea planetei şi asigurarea prosperităţii pentru întreaga populaţie, şi sunt parte din Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030. Roche este hotărâtă să susţină o serie de SDGs, în linie cu strategia de afaceri, în mod particular SDG3, ce are ca scop asigurarea sănătăţii populaţiei şi promovarea calităţii vieţii. 

Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) este un clasament global publicat anual de către Indexurile S&P Dow Jones şi RobecoSAM şi măsoară performanţa liderilor globali în domeniul sustenabilităţii. RobecoSAM invită 3.450 de companii listate la bursă să participe la realizarea acestui clasament. 

Companiile sunt selecţionate pentru aceşti indici potrivit unei evaluări Corporate Sustainability Assesement, pregătită de RobecoSAM. Pe baza acestei evaluări, în aceşti indici sunt incluse doar companiile lider în respectiva categorie. Acest fapt este determinat printr-o analiză comprehensivă a criteriilor economice, sociale şi de protecţie a mediului, care se încadrează în trendurile de sustenabilitate prezente la nivel mondial dar şi specifice industriei. Fiecare companie raportează un chestionar online, care include peste 100 de întrebări, sprijinite de o documentaţie completă şi complementată de examinarea acoperirii media, comentarii din partea părţilor co-interesate precum şi de alte surse publice disponibile. 

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care îşi propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiţii posibile. 

Fondată în 1896, compania Roche este în permanenţă în căutarea celor mai bune soluţii pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratarea maladiilor, aducându-şi astfel o contribuţie sustenabilă în societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index. 

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 ţări, iar în 2015 compania avea peste 91.700 angajaţi la nivel global. În 2015, Roche a investit 9,3 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare, compania raportând vânzări de 48,1 miliarde de franci elveţieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. 

Prezent pe piaţa românească încă din perioada interbelică, Roche îşi redeschide reprezentanţa locală în anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înfiinţeze societatea comercială S.C. Roche România SRL, urmând ca activitatea reprezentanţei din Bucureşti să fie preluată de compania locală nou înfiinţată