Jucătoarea de tenis Maria Sharapova şi producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson au încheiat un parteneriat cu London College of Fashion (LCF) pentru a realiza creaţii vestimentare care să pună accent pe legătura dintre tehnologie şi ultimele tendinţe din modă.

Colaborarea dintre Sony Ericsson şi London College of Fashion s-a concretizat într-un concurs organizat pentru 80 de studenţi. Premiul cel mare a fost oferit unei tinere de 20 de ani din Regatul Unit, Georgie Davies, studentă în anul II in cadrul London College of Fashion.

Georgie a intenţionat să găsească o modalitate prin care femeile să fie atenţionate atunci când le sună telefonul şi se află într-un club sau o locaţie cu mult zgomot. Astfel, ea a creat o rochie de coctail care se luminează discret atunci când telefonul sună.

„Sunt încântată că am avut posibilitatea de a mă implica într-un proiect inovativ care încurajează creativitatea şi elimină graniţele dintre tehnologie şi design vestimentar. De aceea, creaţia lui Georgie a reprezentat cel mai elocvent exemplu în acest sens. Este o rochie cu un design extrem de creativ, iar aplicaţiile de pe ea ajută persoana care o poartă să fie alertată subtil atunci când este sunată pe telefon”, a declarat Maria Sharapova.

Rochia–cameră video şi geanta–încărcător pentru mobil

Una dintre creaţiile de pe locul 2 a fost reprezentată de o rochie care are ascunse camere minuscule care înregistrează locaţiile unde se află persoana care o poartă şi transmit aceste informaţii via wifi către telefonul mobil al respectivei persoane. O altă creaţie premiată constă într-o geantă din metal care este, în acelaşi timp, încărcător pentru telefonul mobil.

Creaţiile sunt expuse în magazinul Liberty, situat pe renumita stradă Carnaby din Londra.

SURSA: Sony Ericsson