Compania a inregistrat in primul semestru vanzari de 5,33 miliarde de euro si un profit operational de aproape 300 de milioane de euro, informeaza un comunicat Rolls-Royce. Veniturile companiei au crescut cu 10% fata de aceeasi perioada din 2006, dar profitul operational a scazut cu aproximativ 45%. Profitul brut al companiei a crescut cu 17% in primul semestru, la 563 de milioane de euro.

Comenzile primite de companiei au depasit 35 de miliarde de lire sterline si au crescut cu 34% fata de 2006. Rolls-Royce a inregistrat cele mai mari venituri din servicii, de peste 2 miliarde de lire sterline.  

În aceasta perioada Rolls-Royce a anuntat trei noi programe de motoare, a deschis doua noi Centre Tehnologice Universitare (CTU), la Universitatiledin Bristol si Manchester, si continuat sa îsi extinda capacitatile în domeniul serviciilor.

Totodata, au fost încheiate lucrarile de constructie ale unei noi unitati de reparatii si revizii generale pentru motoarele Trent si a fost inaugurata cea mai noua Hala de Operatiuni a Grupului la Dahlewitz, iar programul de modernizare a fabricilor din Marea Britanie a fost aproape finalizat.

Grupul se asteapta sa genereze o crestere a profitului pe întreg anul 2007.

Sursa: Capital