Un alt producător de automobile anunță finalul mașinilor diesel și pe benzină. Este vorba despre producătorul Rolls-Royce, care, potrivit ultimelor informații va ajunge să producă numai automobile electrice până în 2030.

De menționat este faptul că, odată cu decizia luată, producătorul de automobile de lux se alătură altor branduri premium care vor face acest transfer, cum ar fi Bentley, parte a grupului german Volkswagen, şi Land Rover, care aparţine Jaguar, transmite Reuters.

Totodată, Rolls-Royce, care este deţinut de BMW, a mai anunţat că primul său automobil integral electric, numit ‘Spectre’, va fi disponibil pe piaţă în trimestrul patru al anului 2023, testările urmând să înceapă în curând.

Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce susține că noul produs va fi un pas mare în electrificarea completă a întregului portofoliu.

”Cu acest nou produs ne stabilim acreditările pentru electrificarea completă a întregului portofoliu de produse până în 2030, a declarat Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce, cu sediul în sudul Angliei.

Nu vor mai fi produse mașini diesel sau pe benzină 

Totodată, acesta a mai precizat că mașinile pe benzină sau pe motorină nu vor fi mai produse și nici vândute.

„Până atunci, Rolls-Royce nu va mai fi implicat în producerea sau vânzarea de produse cu motoare cu ardere internă”, a adăugat Muller-Otvos.

Trebuie menționat faptul că BMW nu a stabilit încă o dată de îrenun ţare la producţia de maşini care ard combustibili fosili. Pe de altă parte, gigantul auto a hotărâ obiectivul ca până în 2030 o proporţie de 50% din producţia totală de vehicule să fie vehicule electrice.

De asemneea, în luna martie a acestui an, filiala Mini a BMW a declarat că va deveni complet electrică până la sfârşitul deceniului.

Pe lângă Rolls-Royce care a anunțat decizia luată, Jaguar, marcă a companiei Jaguar Land Rover, parte a grupului indian Tata Motors, va deveni complet electrică până în 2025. La rândul său, Bentley Motors, unitatea de lux a grupului Volkswagen, a anunțat această mișcare tot până în 2030.

Totodată, Daimler, producătorul producătorul automobilelor Mercedes Benz a mai spus că dacă vor permite condiţiile din piaţă, vor fi produse vehicule electrice la fel, până în anul 2030.