Ţara noastră s-a clasat pe locul 60, din 144, în topul celor mai atractive ţări pentru investitori, realizat de revista Forbes.

Potrivit sursei citate, în ciuda ritmului lent care a caracterizat dezvoltarea economiei mondiale, în România, intensificarea activităţii din domeniul construcţiilor şi agricultură şi creşterea consumului au condus la majorarea semnificativă a produsului intern brut (PIB).

Cu toate acestea, notează editorii clasamentului, clasa de mijloc din ţara noastră abia se formează, în timp ce corupţia este, în continuare, o piedică în calea dezvoltării mediului de afaceri autohton. Revista menţionează şi creşterea economică de 7,7% înregistrată în 2006, cea mai importantă din ultimii zece ani, dar şi faptul că Fondul Monetar Internaţional a lăudat eforturile guvernanţilor pentru implementarea reformelor, în vederea intrării României în UE.

În afară de Rusia, aflată pe locul 103, în urma României s-au clasat ţări precum Croaţia (62), Bulgaria (68), China (77) şi Ucraina (99). SUA ocupă primul loc al topului Forbes, fiind ţara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor, de 43.500 de dolari. A doua poziţie este ocupată de Canada, urmată de Japonia şi Danemarca.
Clasamentul a fost realizat pe baza unei liste de criterii economice, printre acestea numărându-se restricţiile pentru investitorii străini, raportul dintre salarii şi preţuri, competitivitatea, nivelul tehnologic, protecţia investitorilor, corupţia şi nivelul taxelor.