Omul de afaceri Ioan Neculaie, care controlează platforma de contrucţii de autocamioane Roman Braşov (ROVA), analizează posibilitatea producerii de tractoare destinate pieţei interne, o decizie urmând să fie luată după discuţiile cu potenţialii parteneri ai societăţii.

„România are în momentul de faţă un necesar de 250.000 de tractoare, iar extinderea programului «Rabla» şi la aceste vehicule ar putea stimula cererea pe plan intern. Astfel, în cele ce urmează vom analiza posibilitatea producerii de tractoare pentru România”, a declarat omul de afaceri.

La rândul său, directorului Roman, Carol Rugacs, a precizat că printre partenerii de discuţie se vor număra şi reprezentanţii firmei egiptene Crystal, societate de pe platforma din Braşov, care produce tractoare destinate exportului în Egipt.

Primă de casare de 17.000 lei pentru tractoare

Anul viitor va începe un program de înnoire a parcului de tractoare şi maşini agricole cu autopropulsie, prin care statul va acorda o primă de casare de maximum 17.000 de lei.

Potrivit ultimelor raportări, societatea Roman SA este controlată de omul de afaceri Ioan Neculaie, care deţine 91,49% din acţiuni prin intermediul Pro Roman Braşov.

Afacerile producătorului auto Roman Braşov au scăzut în primul semestru cu 80,6%, faţă de intervalul similar al anului trecut, de la 93,52 milioane de lei la 18,11 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Roman Braşov a fost realizată joi, când preţul a crescut cu 1,43%, la 0,71 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 83,8 milioane lei.

Ioan Neculaie deţine, printre altele, Prescon Group, societate ce cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor de construcţii, al transporturilor rutiere şi din industria hotelieră.

SURSA: Mediafax