Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, hipertensiunea arterială determină 13 % din totalul deceselor înregistrate anual. În prezent, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În România, 45,8 % din numărul deceselor înregistrate au drept cauză bolile cardiovasculare.
"La nivel mondial se consideră că anii de viaţă ajustaţi în funcţie de incapacitate (DALY’s – Disability-adjusted life years) asociați hipertensiunii, totalizează 92 milioane de ani, fapt care numai în Uniunea Europeană determină un cost de 192 miliarde euro în fiecare an!", afirmă Claudia Firez, Marketing & Branded Business Director, Terapia Ranbaxy, la conferința de lansare a unui nou medicament antihipertensiv. Terapia Ranbaxy este cea mai importantă companie de generice şi una dintre cele mai mari nouă companii farmaceutice din România.
Piața mondială medicamentelor antihipertensive s-a ridicat la 271 milioane de dolari în 2011 (195 milioane de euro), în creștere cu 11,6% față de 2010.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, cele mai importante riscuri de mortalitate sunt tensiunea arterială ridicată (responsabilă pentru 13% din numărul total de decese), fumatul (9%), concentrația crescută a glucozei din sânge (6%), sedentarismul (6%), supraponderalitatea şi obezitatea (5%). Acestea sunt asociate cu creșterea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul şi cancerul.
Românii au cea mai mare tensiune din Europa: medicamentele antihipertensive fac piața
9 iunie 2012, 13:06
Ultima modificare în 9 iunie 2012, 16:06
Circa 40% din populația adultă a României suferă de hipertensiunea arterială, procent superior față de alte țări europene. Cele mai vandute medicamente în intervalul aprilie 2011 - martie 2012 au fost cele din aria sistemului cardiovascular, care au totalizat 2 miliarde de lei, in crestere cu 16,3% față de anul precedent, arată datele Cegedim.
Etichete: boli,
cardiovasculare,
cota piata,
europa,
medicamente,
Terapia Ranbaxy
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook