Martin Eberhard, co-fondatorul Tesla, a venit în România pentru a prezenta un nou model de mașină electrică. Aceste vehicule inovative au fost dezvoltate în totalitate în România.
În cadrul evenimentului Decentralized Connectivity Redefined din București, organizat de compania românească CryptoDATA Tech, a fost prezentat un model de mașină inovativ, o premieră pentru România cât și pentru lumea întreagă.
Momentum este primul concept de supercar electric dezvoltat în totalitate în România. Maşina ar putea fi lansată pentru public în circa doi ani şi jumătate sau trei.
Cât despre preţ, acesta ar putea fi unul piperat.
“Vorbim despre foarte multe variabile, practic vorbim despre un super-car. În general vorbim despre o plajă între 80.000 de euro și 150.000 de euro, deci cam atât de mare poate fi marja în funcție de cantități, cine este industriașul care merge în faza de industrializare, de piețele de distribuție și așa mai departe”, a declarat Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA, pentru G4Media.
În cadrul evenimentului de sâmbătă din Capitală au participat peste 1000 de specialiști din varii domenii: arhitecți de tehnologii, oameni de știință, autori, regizori și antreprenori, toți cu câte o propunere inovativă menite să contribuie la implementarea dispozitivelor inteligente în platformele construite special pentru acestea.
Martin Eberhard a fost unul dintre invitații speciali, dintre cei mai așteptați oameni de la acest eveniment. El este co-fondatorul Tesla Motors și a ocupat poziția de CEO din 2003 până în 2007. Acesta a vorbit despre viziunea Tesla și cum a reușit să modifice prin contribuția proiectelor sale industria vehiculelor electrice, scrie Mediafax.
Principiile directoare ale lui Eberhard sunt, potrivit Wikipedia:
1) O maşină electrică nu ar trebui să fie un compromis. Cu alegerile tehnologice potrivite, este posibil să construieşti maşini electrice care sunt de fapt maşini mai bune decât celelalte
2) Tehnologia bateriei este cheia unei maşini electrice de succes. Bateriile cu ioni de litiu nu sunt potrivite doar pentru utilizare în automobile; ele schimbă jocul, făcând ca autonomia să devină realitate.
3) Dacă sunt proiectate corect, maşinile electrice pot atrage chiar şi cei mai serioşi pasionaţi de maşini, deoarece propulsia electrică este capabilă să depăşească motoarele cu ardere internă.
Înainte de deschiderea evenimentului, Ovidiu Toma, CEO CryptoDATA Tech a declarat că: “Vă invităm la un eveniment care își propune să dezvăluie tehnologii noi, servicii inovatoare și un nou concept de supercar electric care va revoluționa conectivitatea dintre dispozitive smart, tehnologii, sisteme și oameni.
Evenimentul nostru îl va aduce în premieră în România pe fondatorul Tesla, Martin Eberhard, ca speaker principal. Pasiunea noastră comună pentru mașini și tehnologie ne-a adus în acest punct important în evoluția companiei CryptoDATA și de aceea ne dorim să invităm vizionari și dezvoltatori de succes alături de noi.
DCR2022 se adresează tuturor utilizatorilor de dispozitive smart, care se pot înscrie pe site-ul companiei pentru a participa la eveniment în limita locurilor disponibile”
Trei proiecte promițătoare
Momentum este primul concept de mașină electrică cu modul blockchain dezvoltat în țara noastră. Această tehnologie dezvoltă un real potențial financiar pentru viitorului automobilelor electrice din viitor.
XIDEN Blockchain este o rețea decentralizată care aduce laolaltă sistemul Internet of Things și tehnologia blockchain, lucru care va contribui la dezvoltarea gadgeturilor inteligente să îndeplinească sarcini autonome.
Ethernytree este un proiect promițător care își propune repopularea spațiilor forestiere, lucru realizabil doar în colaborare cu autoritățile administrative locale. Această tehnologie își propune implementare platformelor blockchain pentru a crea o efect împotriva reducerii suprafețelor pădurilor și a diminuării amprentei de carbon.