România a coborât o poziţie, pe locul opt, în topul ţărilor din care provin mesajele electronice de tip spam în trimestrul al doilea din 2010, cu o cotă de aproximativ 2,5%, apropiată de nivelul din primele două luni ale anului, potrivit unui studiu al companiei PandaLabs. Brazilia a continuat să fie principala sursă a mesajelor de tip spam în perioada menţionată, cu peste 10% din total, însă totalul a scăzut faţă de primele trei luni ale anului, cât se ridica la aproape 20
România a coborât o poziţie, pe locul opt, în topul ţărilor din care provin mesajele electronice de tip spam în trimestrul al doilea din 2010, cu o cotă de aproximativ 2,5%, apropiată de nivelul din primele două luni ale anului, potrivit unui studiu al companiei PandaLabs.
Brazilia a continuat să fie principala sursă a mesajelor de tip spam în perioada menţionată, cu peste 10% din total, însă totalul a scăzut faţă de primele trei luni ale anului, cât se ridica la aproape 20%.
India este a doua clasată în clasamentul realizat de producătorul de soluţii de securitate, cu peste 8%, fiind urmată de Rusia, cu 6,64%, Coreea de Sud, cu 5,54%, SUA, cu 5%, şi Vietnam, cu 4,02%. De remarcat că aproape 51% dintre mesajele spam au fost trimise din primele zece ţări din clasamentul PandaLabs.
Pe primele locuri într-un clasament realizat în funcţie de numărul de calculatoare infectate sunt clasate Taiwan, Rusia şi Turcia, se mai arată în raportul PandaLabs.
Producătorul de soluţii de securitate a identificat la nivelul celui de-al doilea trimestru şi o nouă tehnică de phishing, numită „Tabnabbing”. Aceasta constă în copierea website-urilor populare, cum ar fi Gmail, Hotmail, Facebook, convingând utilizatoriii ca sunt în paginile oficiale, atacatorii furând datele de autentificare ale acestora
SURSA: Mediafax