Actorul Costache Babii Anghelescu s-a stins din viață
Actorul Costache Babii Anghelescu se stabilise de mai mulți ani în Brașov și lasă în urmă o carieră de peste 40 de ani.
Babii Anghelescu s-a născut în comuna botoșăneană Frumușica. El a absolvit Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, promoția 1954. A urmat apoi Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „IL Caragiale” (UNATC) între anii 1962 și 1966.
Cariera sa s-a desfășurat în cea mai mare parte la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Brașov, între anii 1966 și 2006.
Prestigioasa sa carieră a fost recunoscută și recompensată pe deplin. În anul 2002, a fost distins cu Premiul de Excelență al UNITER, în semn de apreciere pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea artei teatrale. De asemenea, în 2012 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov.
Un omagiu sincer adus de colegii săi de la Teatrul „Sică Alexandrescu”, din Brașov
Colegii săi actori de la Teatrul „Sică Alexandrescu”, din Brașov își exprimă profundul regret. Aceștia transmit că sunt recunoscători pentru toate momentele frumoase și de emoție pe care actorul le-a oferit de-a lungul anilor.
„În aceste momente de tristețe profundă, ne unim în gânduri și rugăciuni cu familia și prietenii marelui actor Costache Babii Anghelescu.
Absolvent Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, promoția 1954, și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „IL Caragiale” (UNATC), 1962-1966. Actor la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Brașov (1966- 2006). Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov, în 2012. Premiul de Excelență al UNITER în 2002.
Pierderea lui lasă un gol imens în lumea noastră, dar moștenirea sa artistică va străluci mereu ca o stea pe cerul teatrului.
Maestrul Teatrului Românesc Costache Babii Anghelescu nu a fost doar un actor excepțional, ci și o sursă de inspirație pentru generații întregi de spectatori și artiști. Cu fiecare rol pe care l-a interpretat, el a adus magie pe scenă și a captivat inimile noastre cu talentul său uimitor și pasiunea sa pentru arta teatrală.
Amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile noastre, iar contribuția sa la patrimoniul cultural al teatrului nostru va fi mereu recunoscută și apreciată. Suntem recunoscători pentru toate momentele de frumusețe și emoție pe care ni le-a oferit de-a lungul anilor și ne simțim privilegiați că am putut să împărtășim această călătorie artistică alături de el”, au transmis colegii lui actori de la Teatrul „Sică Alexandrescu”, din Brașov.