"Noi ca şi stat nu stăpânim birocraţia în niciun domeniu. Ba este excesivă, ba este prea slabă. Procedurile sunt fie necorelate, fie neexplicate, fie lipsesc cu desăvârşire în chestiuni esenţiale. Aceste lucruri, cu siguranţă, o să le învăţăm. Suntem o democraţie tânără şi avem nevoie de timp pentru a prinde din urmă pe alţii care au experienţă mult mai mare în aceste construcţii", a afirmat şeful statului în cadrul unei dezbateri găzduite de Colegiul "Inochentie Micu Klein".
Concret, Klaus Iohannis a opinat că chestiunile legate de patrimoniu sunt supuse unei birocraţii excesive şi unei subfinanţări cronice. "Sunt două motive pentru care noi, românii, în loc să ne mândrim cu multele obiecte de patrimoniu, de cele mai multe ori le deplângem, fiindcă decad. E un fapt trist", a spus şeful statului.
Preşedintele a menţionat că subfinanţarea este o problemă care ţine mai degrabă de importanţa dată de guvernanţi acestor monumente.
"Această combinaţie de birocraţie prost gândită şi subfinanţare este foarte, foarte problematică. Şi îmi doresc foarte mult şi prin astfel de dezbateri să apară o conştientizare a acestor valori imense pe care le avem şi să apară o înţelegere la decidenţi pentru nevoia de consolidare, de repunere în valoare. Avem în România foarte multe locuri care merită pe deplin să fie readuse la justa lor valoare", a conchis Iohannis. (Sursa: Agerpres)