România, campioană mondială la proiecte educaţionale mari

România are cei mai buni informaticieni şi cele mai apreciate proiecte de eLearning din lume, iar drept dovadă stau premiile şi aprecierile primite din partea organizaţiilor mondiale

Siveco România, singura companie din Europa Centrală şi de Sud-Est care a fost inclusă în clasamentul european al furnizorilor de eLearning EdTech 20, a repurtat, recent, un triplu succes mondial. Dintre zecile de proiecte pe care echipa Siveco le-a finalizat cu succes în 2012, trei s-au impus în cele mai mari competiţii mondiale ale momentului: IPMA (International Project Management Association) şi WSA (World Summit Award).
IPMA promovează competenţa în managementul proiectelor la nivel mondial, pentru proiecte de orice tip. Compania românească a câștigat medalia de aur pentru proiectul „Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii“, încorporând tehnologia Multitouch, şi medalia de bronz pentru lecţiile multimedia interactive create pentru şcolile din Kazahstan. „IPMA Awards sunt un rezultat major oriunde în lume. Echipa noastră a fost declarată finalistă la categoria «Project Excellence in Medium-Sized Projects» pentru două proiecte simultan, în cadrul Congresului Mondial al International Project Management Association. Am fost singurii finaliști la categoria respectivă. Nu am în minte acum un alt exemplu de echipă de cercetare-dezvoltare românească, din orice domeniu de activitate, care să fi ajuns la această performanţă în ultimii ani“, a declarat Radu Jugureanu, director departament AeL eContent Siveco.
La ediţia din acest an a World Summit Award, în cele şapte categorii ale competiţiei au fost cuprinse proiecte din 32 de ţări. Siveco România a concurat la categoria eInclusion & Empowerement, în care ceilalţi finalişti au provenit din Statele Unite, Arabia Saudită, Slovacia şi Finlanda. Sunt doar patru companii în lume care au câştigat de două ori acest premiu. Mai mult decât atât, doar două  companii au ajuns în finală la două secţiuni diferite: Siveco România şi China Association for Science and Technology.  Românii sunt finaliști cu proiectul „Portal Şcoli speciale, CES (Conţinut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaţionale speciale). Conţinutul site-ului e construit pe baze solide, acoperind cerinţe psihologice, de atitudine, motivaţionale şi experimentale. Beneficiarii proiectului sunt peste 14.000 de copii din 140 de şcoli, 3.000 de profesori fiind instruiţi să-i utilizeze rezultatele. Între rezultatele proiectului se numără 250 de lecţii, 1.500 de obiecte de învăţare, pentru discipline, precum vorbirea, matematica, ştiinţele, geografia, istoria. „Echipa dumneavoastră a câştigat o recunoaştere valoroasă din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite“, a declarat preşedintele juriului WSA, prof. dr Peter A. Bruck.
Soluţiile de eLearning dezvoltate de Siveco acoperă o arie extrem de extinsă: de la crearea de conţinut educaţional interactiv la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale. Compania a creat 14 manuale digitale pentru şcolile din Emiratele Arabe Unite, 4.000 de lecţii pentru elevii din Kazahstan, 3.000 de lecţii pentru Cipru şi câteva sute pentru Maroc. Elevii din România au acces la peste 3.700 de lecţii.