România continuă să ofere sprijin umanitar Ucrainei. Peste 8.600 de refugiați de război au ajuns, până miercuri seară, în țara noastră, potrivit informațiilor transmise de Poliția de Frontieră.
Au intrat 84.264 de refugiați de război (8.635 cetăţeni ucraineni) în România, miercuri seară, reprezentând o creștere de 30% față de numărul migranților ucraineni ajunși, marți seară, în țara noastră.
Pe la frontiera româno-ucraineană au intrat 4.872 de cetăţeni ucraineni, reprezentând o creștere de 33% față de ziua precedentă, iar pe la granița noastră cu Republica Moldova au intrat 2.150 de cetăţeni ucraineni, fiind o creștere de 56% față de ziua anterioară.
Reamintim faptul că, luni după-amiază, 25 aprilie, peste 4.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România, potrivit datelor prezentate de Poliția de Frontieră. Numărul este mai mare decât cel înregistrat în ziua precedentă, indică datele oficiale.
Peste 4.000 de ucraineni au intrat luni în România, o creştere cu aproape 40% faţă de ziua precedentă
Luni, 25 aprilie, prin punctele de frontieră au intrat în România 98.670 de persoane, dintre care 4.412 sunt cetăţeni ucraineni. În cazul ucrainenilor este vorba despre o creștere cu 38,3% faţă de ziua precedentă.
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 2.135 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 83%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 865 cetăţeni ucraineni (creștere cu 4,2%).
Potrivit statisticilor puse la dispoziţie de către poliţiştii de frontieră, de la declanșarea crizei din Ucraina şi până pe 25 aprilie, în România au intrat 786.086 cetăţeni ucraineni.
Câți refugiaţi ucraineni îşi caută un loc de muncă în România?
În altă ordine de idei, aproape 650 de refugiați ucraineni s-au înregistrat, până în prezent, în evidențele Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a beneficia de servicii de consiliere în vederea angajării. Majoritatea înregistrări vin din București și județele Suceava, Arad, Bistrița-Năsăud, Bihor și Timiș.
Aproape 60% dintre ei au obținut deja un contract de muncă în meserii precum specialist în industria auto, muncitor în construcții, confecționer în industria textilă, violonist, șofer sau alte specializări din domeniul HoReCa.
Totodată 247 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a angaja ucraineni, declarând aproape 4.000 de locuri de muncă disponibile, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
De pe 24 februarie și până acum, migranții ucraineni au ales și alte state europene pentru a se adăposti de agresiunile militare ruse. Amintim faptul că peste 2,9 milioane de refugiaţi ucraineni au ajuns în Polonia până acum, a anunţat duminică Poliţia de Frontieră din Polonia.
Polonia înregistrează cifre uriaşe de trafic dinspre Ucraina
O parte dintre refugiaţii de război au părăsit deja Polonia. Prof. Maciej Duszczyk, cercetător în domeniul migraţiei de la Universitatea din Varşovia, estimează că au rămas 1,3-1,4 milioane de persoane.
Peste 900.000 de cetățeni ucraineni au solicitat un număr de identitate naţional polonez. De asemenea, numărul persoanelor care au trecut graniţa în Polonia a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, dar numărul oamenilor care au intrat în Ucraina a crescut.
Sâmbătă, un număr semnificativ de persoane au intrat în Ucraina dinspre Polonia (21.100). La apogeul crizei refugiaţilor, pe 6 martie, 142.300 de persoane au fugit din Ucraina în Polonia.