Criza internationala isi face tot mai mult simtite efectele si asupra economiei autohtone, numarul domeniilor care sunt afectate crescand de la o zi la alta. Ultima pe lista: industria IT&C.

Reprezentantii companiilor din domeniu sustin ca resimt tot mai mult si tot mai greu efectele acestei crize care, din pacate, se vor accentua in perioada urmatoare. 

„Anul 2009 va fi complicat, criza financiara va afecta si Romania si industria IT&C. Nu va mai exista o crestere ca pana acum, de 25% in ultimii ani, ci va fi o rata mai mica, poate 5%”, sustine presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii – ANIS, Liviu Dragan.

Aceasta perspectiva deloc imbucuratoare a fost confirmata si de catre Radu Georgescu, presedintele grupului GECAD si vicepresedinte al ANIS.

„Deja au aparut efecte. Sunt plati care nu se fac la timp, se renegociaza termenul de plata, probabil ca in sase luni vom avea bani de incasat si plati de facut. Un alt efect al crizei este amanarea unor proiecte mari pentru zile mai bune”, a spus Radu Georgescu.