România devine cea mai mare ţară pe procesare din sud-estul Europei
Joi, pe 10 octombrie, ministrul Agriculturii, Florin Babu, a participat la inaugurarea târgului organizat cu ocazia „Zilei Produselor Agroalimentare Românești”. Cu această ocazie, a afirmat că România are potențialul, în următorii patru ani, să devină liderul în sud-estul Europei în ceea ce privește produsele procesate. El a subliniat că acest obiectiv poate fi atins printr-un sprijin esențial oferit de programele naționale și europene dedicate sectorului de procesare.
”Din datele şi din analizele pe care noi le le facem în momentul de faţă, cu Investalim şi cu partea de procesare din Programul Naţional Strategic, România în următorii patru ani, pentru că implementarea acestor proiecte este în următorii patru ani, cred că va deveni cea mai importantă ţară de sud-estul Europei la produse procesate.
Bineînţeles, pe de o parte, o să ne asigurăm gradul de autosuficienţă în ţară, dar de ce nu, fermierii şi procesatorii să meargă şi către export, pentru că ne dorim ca din punct de vedere economic fermierii se să capitalizeze şi să meargă mai departe pentru dezvoltarea acestor sectoare”, a declarat acesta.
Miercuri, pe 9 octombrie, Florin Barbu a anunțat că România se află în negocieri cu o companie „foarte importantă din Germania”. Acest gigant intenționează să transfere întreaga sa activitate de procesare în țara noastră.
”Sunt în discuţii cu o companie foarte mare din Germania, care vrea să îşi mute toată procesarea în România. Pe lângă programul Investalim, care este de un miliard de euro, şi cu acea companie, dacă se va reuşi să vină în România, să îşi multe tot know-how-ul pe procesare, România devine cea mai mare ţară pe procesare din sud-estul Europei. Sunt convins că voi convinge această companie“, a spus ministrul Agriculturii.
Criza cărnii din producția locală ar putea lua sfârșit
De asemenea, criza cărnii de porc din producția locală ar putea lua sfârșit în curând. În luna ianuarie a acestui an, Florin Barbu a declarat că o altă companie din sectorul zootehnic, tot din Germania, are planuri să investească în construcția a 10 ferme de porci, fiecare având o capacitate de 100.000 de capete.
”Nu vă mai ascund faptul că şi o companie din domeniul zootehniei vrea să investească în România în 10 ferme de câte 100.000 de porci anual. Asta înseamnă un milion de porci în România.
Sunt în discuţii, sunt companii din Germania, nu pot să dau numele aici. În proporție de 80% eu cred că, din discuțiile pe care le-am purtat, sunt realizabile. Asta înseamnă că în următorii trei ani România poate deveni cel mai mare procesator din sud-estul Europei“, a spus el atunci.
Smithfield România se rebranduiește sub numele de „Comtim Romania SRL”
Amintim că Smithfield România, principalul producător de carne de porc din țară, va trece printr-un proces de rebranding, adoptând noul nume „Comtim Romania SRL”. Această modificare de brand, planificată pentru octombrie 2024, marchează 20 de ani de activitate pe piața românească.
Această schimbare reprezintă un moment important în evoluția companiei, subliniind angajamentul său față de calitate și tradiție. Noul brand reflectă valorile fundamentale ale companiei și susține strategia de dezvoltare durabilă pentru viitor.
Decizia de rebranding survine într-un moment important pentru companie, care marchează 20 de ani de activitate pe piață. Prin adoptarea noului nume, compania își propune să transmită publicului „o imagine clară a valorilor și misiunii sale, precum și a modului sustenabil de producție a cărnii de porc 100% românești”. Mai multe puteți citi aici.