România devine o forță uriașă în Europa! Anunțul venit chiar de la Guvern. Avem o comoară imensă

Claudiu Năsui vine cu vestea momentului. Ministrul anunță că România se pregătește intens pentru a începe producția de baterii. Potrivit acestuia, licitația a avut deja loc, iar câștigătorul este o firmă cu o reputație bună în domeniu.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Claudiu Năsui anunță că România va fi prezentă pe harta producției de baterii. Potrivit ministrului, licitația internațională a fost deja încheiată, iar firma care a câștigat este una specializată în domeniu, cu expertiză internațională.

Este vorba despre consultantul german, Roland Berger. Totodată, el a mai subliniat faptul că acest pas poate transforma România într-un factor important pentru industria bateriilor, fără scheme de ajutor plătite din banii contribuabililor.

„Pași noi pentru punerea României pe harta producției de baterii. Licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom. Câștigătorul licitației este o firmă cu o bună reputație: consultantul german Roland Berger. O firmă specializată în domeniu, cu expertiză internațională.

România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România”,  a scris ministrul pe Facebook.

România, pe harta producției de baterii

Totodată, Claudiu Năsui adaugă că țara noastră va putea face produse pentru viitor, oferind inclusiv locuri de muncă pentru angajați. El a mai subliniat faptul că noul pas reprezintă o reformă, atunci când  ”consiliul de administrație este performant și alcătuit din profesioniști care și-au dovedit competențele în mediul privat”.

„Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată.

Din ultimele prospecțiuni, zăcământul în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE.

Acest nou pas din dezvoltarea Salrom stă mărturie pentru ceea ce poate face o reformă în adevăratul sens al cuvântului, când consiliul de administrație este performant și alcătuit din profesioniști care și-au dovedit competențele în mediul privat”, a mai spus ministrul.