„Acum este pentru prima dată când avem unele motive de îngrijorare reală față de atacarea României”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, după ce a citit ultimul articol despre Vladimir Putin și războiul din Ucraina, publicat de New York Times.
România și Polonia ar putea fi atacate de Rusia
Jurnaliștii de la New York Times au scris, recent, că atât la Casa Albă, cât și la Pentagon, există îngrijorarea că Vladimir Putin ar putea riposta în forță și că ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea trupelor ruse de pe frontul de luptă din nord-estul și din sudul țării vecine.
Serviciile de Informații din SUA și Pentagonul au elaborat diverse scenarii despre evoluția conflictului militar din Ucraina, iar într-unul dintre ele Vladimir Putin ar putea ordona trupelor ruse să atace hub-urile de aprovizionare ale Ucrainei și centrele logistice din țările membre NATO de la granița Ucrainei, precum Polonia și România.
Recent, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat îngrijorări venite tocmai din SUA.
„Cred că de la începutul războiului, acum este pentru prima dată când avem unele motive de îngrijorare reală față de atacarea României. Nu va fi o invazie ca în Ucraina, ci ar putea să fie vorba despre bombardarea, cu rachetă sau din avion, a unor centre în care, în cazul României se strâng ajutoare umanitare, iar în cazul Poloniei se strânge armament.
Până acum, serviciile de informații americane și britanice, în privința Rusiei, nu au greșit niciodată. Ei ne-au spus că Putin va ataca, ei ne-au spus planurile, ei furnizează Ucrainei informații privitoare la generalii ruși și desfășurarea de forțe și tot ei au avut un rol extraordinar în victoriile pe care le-a obținut Ucraina”, a spus analistul politic, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV.
Bogdan Chiriea crede că trebuie să luăm în serios articolul din New York Times
Din fericire, însă, există soluții prin care țara noastră ar putea fi apărată de un posibil atac al Rusiei. Spre exemplu, detașarea unor sisteme anti-aeriene masive pe tot Flancul de Est al NATO ar fi o soluție eficientă întrucât armamentul rus nu este suficient de performant pentru a face față unor astfel de sistem de apărare.
„Probabil că soluția ar fi detașarea de sisteme anti-aeriene masivă pe tot Flancul de Est al NATO, în special România și Polonia. Aceste lucruri se pot face fiindcă armamentul rus nu este suficient de sofisticat pentru a scăpa sistemelor avansate de apărare antiaeriană, dar cred că trebuie luat foarte în serios articolul din New York Times“, a explicat Bogdan Chirieac.