Doliu uriaș în România. O sportivă super cunoscută a încetat din viață. Vestea tragică a îndoliat lumea sportului, dar și toată țara. Nimeni nu se aștepta la plecarea marii sportive dintre noi atât de repede.
Sportul românesc este în doliu. Una dintre cele mai mari handbaliste ale tuturor timpurilor și-a pierdut viața. Lumea sportului este în stare de șoc.
România e în doliu!
Viorica Ionică s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Marea noastră sportivă a început să joace handbal la Școala Sportivă de Elevi Piatra Neamț, sub îndrumarea fostului mare antrenor Ovidiu Țoc. Viorica Ionică a fost componentă a selecționatei României care s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 1975, desfășurat în URSS.
ÎViorica Ionică a mai făcut parte din selecționata României care s-a clasat pe locul șapte la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 1978, desfășurat în Cehoslovacia, și din cea care s-a clasat a opta la Campionatul Mondial din 1982, care s-a ținut în Ungaria.
Viorica Ionică fost chemată pentru prima dată în 1973 la echipa națională a României, pentru care a evoluat în total în 237 de partide. Este portarul cu cele mai multe selecții la echipa națională din istoria handbalului feminin, fiind urmată de Luminița Dinu-Huțupan, cu 201 selecții. Viorica Ionică a fost timp de mai mulți ani căpitanul echipei naționale a României.
Palmares
Campionatul României: Câștigătoare: 1973, 1974.
Portarul cu cele mai multe selecții la echipa națională: 237 + 1 gol.
Distincții
În 1976, Viorica Ionică a primit prin Decretul nr. 250 din 18 august 1976 distincția „Meritul Sportiv Clasa I”.
În octombrie 2010, cu ocazia competiției „Trofeul Carpați”, Federația Română de Handbal a programat o ceremonie dedicată fostelor componente ale echipei naționale care au atins minimum o sută de selecții. Cu această ocazie, Vioricăi Ionică i s-au înmânat o plachetă și o diplomă de excelență care îi conferă titlul de membru de onoare al FRH.