România e în doliu! Un mare actor român a murit. A fost găsit mort în casă

doliu

SURSA FOTO: Dreamstime

Doliu în lumea teatrului! Consacratul actor Cornel Nicoară a decedat. Acesta a fost găsit mort, în dimineața zilei de 21 octombrie, în propriul lui apartament.

Actorii din România sunt în stare de șoc. Un eveniment teribil a avut loc în dimineața aceasta!

Cornel Nicoară, fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, a decedat la onorabila vârstă de 83 de ani. Vârstă împlinită chiar cu 24 de ore înaintea decesului. Cu o zi în urmă, la data de 20 octombrie, acesta și-a sărbătorit ultima zi de naștere.

Marele actor a fost găsit mort în dimineața zilei de joi, 21 octombrie 2021, în propria sa casă. Trupul neînsuflețit a fost descoperit de către echipajul Serviciului Județean de Ambulanță al județului Neamț.

La scurt timp după ce echipajul SAJ a anunțat public decesul lui Cornel Nicoară, în apartamentul răposatului a izbucnit un incendiu. Din fericire, locuința a putut fi salvată, iar incendiul nu s-a extins în bloc întrucât pompierii au ajuns repede la fața locului. Incendiul a fost provocat de un dulap care a luat foc. Pompierii bănuiesc că mobilierul a luat foc din cauza unei candele care a fost lăsată aprinsă.

Momentan, nu se cunosc cauzele care i-au putut curma viața îndrăgitului actor. Se speculează că motivele care au dus la decesul artistului ar fi problemele de sănătate cu care se confrunta. Faptul bizar, care ridică cel mai mare semn de întrebare, este că nu se cunoaște persoana care a constatat decesul omului, potrivit știri-neamț.ro.

„Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă”

Colegii din lumea teatrului și fanii actorului sunt îndurerați de vestea primită. Atât pe pagina sa de Facebook, cât și pe cea a teatrului pe care cândva la condus, au apărut mesaje de condoleanțe. „Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă” au fost cuvintele prin care oamenii au descris nefericitul eveniment. Admiratorii răposatului artist i-au dedicat o poezie scrisă de Adrian Păunescu. Versurile alese sunt destul de acide, criticând faptul că, în societate actuală, cu greu se mai găsesc oameni de valoare.

„În această dimineață, soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă, Cornel Nicoară. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Dacă ar trebui să descriem în cuvinte viața sa și cum a influențat oamenii din jurul domniei sale „epopeea” ar fi metoda potrivită.”, este o parte din trista postare care apare pe pagina de Facebook a actorului.

„Dumnezeu să îl așeze în loc luminat și vegheze și să ne îndrume în continuare de acolo sus dintre stele. Odihnească-se în pace!” sunt ultimele cuvinte din mesajului care apare pe pagina lui de Facebook.

Viața marelului actor

Cornel Nicoară s-a născut la Câmpia Turzii, în județul Cluj în ziua 20 octombrie 1938. În anul 1965 a devenit absolvent al Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (I.A.T.C.), promoţia 1965, clasa Moni Ghelerter. Din acel an și până în momentul pensionării, mai exact anul 2006, acesta a lucrat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț.

Artistul va rămâne mereu în memoria românilor datorită personajelor pe care le-a interpretat de-a lungul carierei sale, precum Ştefan cel Mare din „Apus de Soare”; Wangel din „Femeia mării”, de Henrik Ibsen; Nero în „Britanicus” al lui Jean Racine; Moşul din „Matca” lui Marin Sorescu; Falstaff din „Nevestele vesele din Windsor”, de Sheakespeare; Jupiter din „Muştele”, de Jean Paul Sartre; Noe în „Arca bunei speranţe” a lui I. D. Sîrbu; Caţavencu în „O scrisoare pierdută”, de Caragiale; Lear în „Regele Lear”, de William Shakespeare.