“A contat mult partea de rețele metropolitane, dar și neutralitatea tehnologică și existența operatorilor mici care au dus competiția foarte sus. În acest sens, trebuie spus că era nevoie de existența unei organizații precum InterLAN (gazda evenimentului RONOG), care să reprezinte acești operatori, pentru ca în România competiția dintre ei să poată fi menținută la un nivel foarte bun. Sunt țări europene în care acest lucru nu s-a întâmplat și asta se vede din calitatea serviciilor pe care le oferă ele. Încercați să vă conectați la internet în țări mari, o să vedeți ce greu este și la ce prețuri vă veți conecta”, a mai precizat domnul Varujan Pambuccian.
Un alt subiect controversat în acest moment, care a fost abordat în conferința de presă RONOG, a fost cel al site-urilor neautorizate de jocuri de noroc. "Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să implementeze lista neagră şi să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective", a declarat în acest sens Sebastian Ionescu, şef al Direcţiei de Informatizare din cadrul Oficiului Național de Jocuri de Noroc (ONJN).
“S-a făcut o analiză legată de situația jucătorilor care au activat pe site-urile neautorizate. Suntem încă în mijlocul acestei analize. Concret, o să vedem exact măsurile care se vor lua. Contravenția este contravenție, fie că s-a jucat 1 leu, fie ca s-au jucat 10”, a precizat Gheorghe Gabriel Gheorghe, vicepreședintele ONJN.
Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor de site-uri de jocuri de noroc, compania InterLAN a dezvoltat o aplicație menită să avertizeze utilizatorii că se află pe un site neautorizat. Aplicația îi redirecționează către site-ul ONJN, de unde utilizatorii pot afla toate datele referitoare la amenzile și sancțiunile impuse în acest moment.
Evenimentul RONOG se adresează reprezentanților operatorilor de rețele, furnizorilor de servicii și conținut, furnizorilor de echipamente, companiilor românești și străine de profil.