Bruxelles-ul ar fi lansat un nou atac împotriva Ungariei, este de părere un parlamentar maghiar care ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul de Externe de la Sofia.

Reacția sa vine după ce Uniunea Europeană ar fi decis să mute fabrica BMW de la Debrecen în România.

Este vorba despre parlamentarul Fidesz, Menczer Tamas, cel care a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj prin care explică motivul pentru care Ungaria este împotriva migrației și nu numai.

”Acesta este motivul pentru care spunem nu migrației, războiului și sancțiunilor”, se arată în mesajul de pe rețelele de socializare.

Un nou atac împotriva poporului maghiar

Tot în mesajul de pe pagina de Facebook, parlamentarul din țara vecină spune că a fost lansat un nou atac împotriva poporului maghiar.

Astfel, el continuă prin a spune că suveranitatea Ungariei va fi apărată, aducând aminte de vicepreședintele Parlamentului European, Katarina Barley, care a spus că „Ungaria trebuie înfometată financiar!”.

”Ar trebui să ne amintim: Katarina Barley, vicepreședinta Parlamentului European, extremistă și pro-imigrație, a spus înainte că „Ungaria trebuie înfometată financiar!”. Barley tocmai a lansat un alt atac împotriva Ungariei, vrea ca societățile străine să își realizeze investițiile nu în Ungaria, ci în alte părți, precum România”, a mai spus acesta pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Externe de la Sofia spune la finalul mesajului de pe Facebook că ”Respingem un alt atac de la Bruxelles, vom apăra suveranitatea Ungariei”.

Procedură de infringement împotriva Ungariei

În urmă cu câteva zile, Ungaria a mai avut parte de o altă veste proastă. Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva țării vecine.

„Nicio dispoziţie nu este prevăzută pentru a supraveghea aplicarea pedepsei cu detenţia pentru călăuze în afara Ungariei. Astfel de sancţiuni aplicate persoanelor condamnate pentru trafic de fiinţe umane nu sunt nici eficiente, nici disuasive”, spunea Comisia Europeană la finalul săptămânii trecute, anunța agenția de presă France Presse.

Potrivit sursei citate mai sus, executivul UE a trimis deja o scrisoare de înștiințare Ungariei, căreia i s-a acordat un termen de două luni pentru a răspunde la preocupările exprimate de Bruxelles.