România, la un pas de Schengen! Klaus Iohannis: Îi mulțumesc lui Olaf Scholz pentru angajamentul său personal

Sursă: Facebook, Klaus Iohannis

După ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a precizat că susține aderarea României la Spațiul Schengen, președintele Klaus Iohannis, dar și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, au ținut să mulțumească administrației de la Berlin pentru susținerea acordată.

După ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a precizat că susține aderarea României la Spațiul Schengen, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a ținut să transmită un mesaj de mulțumire administrației de la Berlin.

„Vești excelente! Pe baza îndeplinirii de către noi a criteriilor de aderare la Schengen, eforturile politice și diplomatice ale României vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetățenii români! Vă mulțumim Annalena Baerbock!”, a fost mesajul ministrului Bogdan Aurescu pentru ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock.

Mesajul lui Klaus Iohannis

La rândul său, președintele României, Klaus Iohannis, a salutat și el anuțul făcut de cancelarul Germaniei Olaf Scholz cu privire la aderarea României la spațiul Schengen.

„Salut anunțul făcut astăzi în Praga de cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României – un obiectiv strategic al țării mele, care îndeplinește în mod clar toate cerințele tehnice. Îi mulțumesc pentru angajamentul său personal!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Twitter.

Germania susține aderarea României la Schengen

Cancelarul Olaf Scholz a precizat că susține aderarea Bulgariei, Croației și României la Spațiul Schengen, subliniind că aceste țări îndeplinesc criteriile necesare pentru aderare.

Cancelarul german a ținut un discurs la reuniunea Uniunii Europene de la Praga, iar în textul acestuia a fost notat că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase”.

În același text, se mai arată: „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline.”

De asemenea, Olaf Scholz mai spune că „voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”.