Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, susține că țara noastră trebuie să se retragă urgent din Banca Internațională de Cooperare Economică (BICE) și din Banca Internațională de Investiții (BII).
„Pe lângă BII mai este și BICE. Acestea sunt cele două bănci din care România trebuie să se retragă”, a scris acesta pe rețelele de socializare.
Banca Internațională de Cooperare Economică (BICE) a fost înființat în 1963 de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, Republica Democrată Germană, România și URSS. Banca Internațională de Investiții (BII) a fost înființată de Bulgaria, Cehia, Mongolia, Rusia, Slovacia, Ungaria și Vietnam.
Florin Cîțu, despre sancțiunile împotriva Rusiei: Sunt necesare restricții mai dure
De altfel, Florin Cîțu susține că Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană ar trebui să impună sancțiuni „mai dure asupra Rusiei”, subliind că „ar trebui să vizăm TOATE interesele financiare ale Rusiei.”
„Sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei. Ar trebui să vizăm TOATE interesele financiare ale Rusiei din țările noastre, precum și persoanele conectate la Kremlin și activele acestora. Istoria ne va judeca după acțiunile noastre. Trebuie să acționăm ACUM”, a exclamat Florin Cîțu, sâmbătă, 26 februarie.
Reamintim că liderul liberalilor a spus că a văzut primele măsuri luate de SUA și de Comisia Europeană împotriva agresiunii ruse din Ucraina. În opinia sa acestea sunt doar o soluție, care trebuie urmate de mai mulți pași.
Florin Cîțu, despre sancțiunile impuse de Joe Biden: Aceste sancţiuni nu vor avea efectul aşteptat de noi toţi
Liderul PNL susține că sancţiunile împotriva Rusiei nu vor avea efectul aşteptat dacă nu se taie sursele de finanţare din sectorul energiei, petrol, gaze şi decontări financiare. El a precizat și că Rusia are rezerve de aproape 650 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă jumătate din PIB.
„Am văzut primele măsuri luate. Se pare că strategia pe care au adoptat-o şi Comisia şi Statele Unite este una în mai mulţi paşi. Eu cred că aceste sancţiuni nu vor avea efectul aşteptat de noi toţi atât timp cât nu sunt sancţiuni care să taie sursele de finanţare din sectorul energiei, petrol, gaze şi decontări financiare.
Va fi complicat, pentru că Rusia are rezerve de aproape 650 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă jumătate din PIB. Deci sunt rezerve foarte mari. Aşa cum văd eu restricţiile, nu cred că Rusia va trebui să folosească acele rezerve, să-şi protejeze economia, pentru că are venituri din activităţi curente astăzi, venituri la nişte preţuri foarte mari. Sper să vedem şi alte sancţiuni”, a spus Cîţu la Parlament.