Tara noastra a fost admisa ca observator la Grupul de Lucru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM-uri) uri din cadrul Consiliul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), informeaza un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe.

Decizia a fost luata pe baza recomandarilor pozitive formulate de Grupul de Lucru pentru IMM-uri. Admiterea Romaniei in Grupul de Lucru pentru IMM-uri intregeste participarea oficiala a tarii noastre la toate cele 3 structuri de lucru din componenta actuala a “Centrului OCDE pentru Antreprenoriat, IMM-uri si Dezvoltare Locala”, respectiv participarea ca stat membru cu drepturi depline la Programul LEED (Programul pentru Dezvoltare Economica Locala si Ocupare a Fortei de Munca), observator la Grupul de Lucru pentru IMM-uri si de asemenea, observator la Comitetul pentru Turism.

Prin statutul sau de observator Romania va participa la dezbateri legate de strategiile pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor, inovare si politici antreprenoriale, necesare unui mediu de afaceri functional si corect reglementat, alaturi de cele 30 de tari membre OCDE si Israel, tara cu acelasi statut ca Romania.

 

Sursa: Capital 28 Martie 2007