Potrivit şefului statului, Guvernul trebuie să aloce, în următoarea şedinţă, resursa financiară necesară pentru ca fregata să opereze în Marea Mediterană.

‘Pe 20 martie, a fost aprobat planul de operaţii pentru impunerea embargoului cu privire la vânzarea de armament către Libia. Azi, a fost aprobat planul de operaţii privind zona de interdicţie aeriană. Tot azi, în jurul orei 16,00, Consiliul Nord-Atlantic a aprobat Directiva de execuţie pentru impunerea embargoului împotriva Libiei, în baza Rezoluţiei 1970 a Consiliului de securitate’, a precizat Traian Băsescu.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în şedinţa de marţi, participarea României la războiul din Libia cu 205 militari de la bordul fregatei Regele Ferdinand şi doi ofiţeri de stat major din forţele navale, a anunţat preşedintele Traian Băsescu.
Ce cred românii
Cei mai mulţi dintre români consideră că România nu este pregătită pentru o intervenţie militară de tipul celei din Libia şi cred că trebuie să aşteptăm decizia NATO în această privinţă, rezultă dintr-o cercetare sociologică a Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Rezultatele cercetării IRES arată că 81% dintre cei chestionaţi cred că ‘România nu este pregătită militar pentru a lua parte la astfel de operaţiuni militare’, în timp ce 17% cred că ţara noastră este pregătită pentru asemenea intervenţii.

De asemenea, 65% dintre respondeţi califică drept ‘bună’ şi ‘foarte bună’ poziţia României de a aştepta decizia NATO în privinţa intervenţiei militare din Libia, iar 26% califică această poziţie ca fiind ‘proastă’ şi ‘foarte proastă’.

Sondajul IRES a fost realizat pe 21 martie, pe un eşantion reprezentativ de 1.118 subiecţi, cu o marjă de eroare de ±2,9%.
SURSA: Agerpres