Din cele peste 100 de companii semnatare ale Parteneriatului Impotriva Coruptiei, cele mai multe provin din Romania. Un fapt abolut normal, avand in vedere ca suntem pe locul trei la coruptie. 19 companii din Romania au semnat Parteneriatul Impotriva Coruptiei (PACI), o initiativa a Forumul Economic Mondial in parteneriat cu Transparency International, sustinuta in Romania prin intermediul Camerei de Comert Americane (AmCham). „Este foarte important ca mediul de afaceri sa fie d
Din cele peste 100 de companii semnatare ale Parteneriatului Impotriva Coruptiei, cele mai multe provin din Romania. Un fapt abolut normal, avand in vedere ca suntem pe locul trei la coruptie.
19 companii din Romania au semnat Parteneriatul Impotriva Coruptiei (PACI), o initiativa a Forumul Economic Mondial in parteneriat cu Transparency International, sustinuta in Romania prin intermediul Camerei de Comert Americane (AmCham).
„Este foarte important ca mediul de afaceri sa fie deschis la aceasta initiativa. Intr-un studiu recent facut de Transparency International, pe o scara de la 1 la 10 a coruptiei, Romania ocupa locul trei, unu fiind reprezentat de cel mai mare grad de coruptie” atrage atentia Jermyn Brooks, membru in consiliul director al Transparency International.
PACI sau Parteneriatul Impotriva Coruptiei este un grup multinational, initiat de presedinti ai companiilor membre ale Forumului Economic Mondial si a fost lansat oficial la reuniunea anuala din Davos in ianuarie 2004. Primele sectoare unde PACI si-a inceput activitatea au fost inginerie-constructii, minerit si energie.
Pentru a se alatura acestei initiative, compania trebuie sa semneze un document de suport prin care pe de o parte se obliga la toleranta zero impotriva coruptiei si pe de alta parte va incerca dezvoltarea unor politici eficiente de combatere a fenomenului.
„Este daca vreti, un fel de Nu da spaga, creat pentru mediul de afaceri” adauga Anca Harasim, director executiv al Camerei de Comert Americane din Romania.
Sursa: Capital, 13 iulie 2006