România are capacitatea de a deveni un Silicon Valley al Europei de Est, în condiţiile în care aici există numeroase oportunităţi de dezvoltare a tehnologiilor digitale, iar românii sunt foarte bine pregătiţi în domeniul IT, a declarat Michael Koch, director general al Catalyst Worldwide, în cadrul primei conferinţe de presă susţinută în România.
“Industria digitală a suferit o serie de transformări de-a lungul timpului. România a urmat o dezvoltare pozitivă în acest sens şi astfel cred cu tărie că poate deveni un Silicon Valley al Europei de Est. Aici există numeroase oportunităţi de dezvoltare a tehnologiilor şi români foarte talentaţi în IT. Cred cu tărie că ceea ce se găseşte aici, poate face din România un hub IT de primă clasă la nivel mondial”, a afirmat Koch.
Potrivit şefului Catalyst Worldwide, la ora actuală, echipa de specialişti din România a companiei americane cuprinde 33 de persoane, iar până la sfârşitul anului 2013, numărul acestora ar putea creşte până la 75-100 de angajaţi, iar în 2014 să ajungă la 200. “Pot spune să am găsit aici cea mai bună echipă de specialişti. România, din punct de vedere tehnologic, al infrastructurii IT, este foarte bine dezvoltată. La ora actuală, avem în România 33 de angajaţi, iar până la finele lui 2013 numărul acestora ar putea ajunge la 75-100 de persoane, iar în 2014 ne gândim la circa 200 de angajaţi. Oamenii de aici care lucrează în IT se gândesc la soluţii, la găsirea celei mai bune metode pentru satisfacţia clienţilor”, a menţionat Michael Koch.
Catalyst Worldwide este una dintre cele mai inovatoare companii pe plan internaţional, care are ca principal segment de activitate dezvoltarea de soluţii software complete pentru companii din Top Fortune 500. Compania, care controlează operaţiuni în mai multe ţări, inclusiv în America de Sud, va investi în România pentru crearea principalului centru de producţie pentru clienţii săi, dar şi într-o serie de proiecte educaţionale, precum o Universitate online ce va oferi cursuri bazate pe o curriculă creată de către profesori de la Penn State sau Yale.
Sursa: Agerpres