Alexandru Costache, unul dintre inițiatorii programului ”Medici pentru România”, a fost prezent la dezbaterea „România dezvoltată”, o discuție foarte interesantă și constructivă la care au luat parte mai mulți antreprenori din țara noastră.
Acesta a vorbit despre exodul medicilor, o problemă cu care România se confruntă de mai bine de 10 ani și care este prezentă în continuare în ciuda creșterii salariilor.
”Cunoaștem cu toții problema cu care se confruntă România. Sistemul medical românesc se află într-o condiție precară, lipsa investițiilor în echipamente medicale, în spitale noi, lipsa predictibilității în carieră, iată, sunt motive ce au dus România în această situația actuală. Noi încercăm să convingem medicii să se întoarcă, să contribuie la dezvoltarea sistemului medical românesc pentru că au o datorie morală față de țara care i-a pregătit și consider că e o oportun să facă acest lucru. Sistemul medical românesc se poate îmbunătăți prin investitii acordate către spitale, printr-o absorbție mai mare de fonduri europene, prin proceduri de licitatii fundamentate.”, a spus Alexandru Costac
Alexandru a vorbit și despre blocajele cu care s-a confruntat în procesul de creștere a unei afaceri de success în România.
”Lipsa forței de muncă calificată și necalificată. Este foarte greu în ziua de astăzi să găsești un șofer serios și loial. M-am lovit de problema lipsei fondurilor în spitale, sunt spitale care sunt manageriate corect de oamenii binevoitori, care își doresc să construiască și să dezvolte spitalul pe care îl manageriază si m-am lovit de reticența anumitor medici și aș spune că știu sigur că sunt spitale care au avut bugete alocate de 15 milioane într-un an si au avut o absorbție de 500.000. Asta denotă un management defectuos din partea conducerii.”. a mai declarat acesta.