Oficialul a oferit un interviu în exclusivitate. Acesta a spus că atât în România, cât și în Uniunea Europeană, infrastructura nu este pregătită pentru tranziția energetică. Aceasta este o trecere spre un mod de a genera energia descentralizat.

Mediul legislativ din România este într-o continuă adaptare. Ba mai mult există legi și reglementări pentru această tranziție, conform CEO-ului CRE.

„Sunt într-o adaptare și în prezent, din punct de vedere macro al legilor principale, România este la nivel european. O mare parte din legislația care se referă la tranziția energetică vine direct de la Comisia Europeană prin directive sau regulamente, care sunt obligatoriu a fi adoptate în legislația noastră”, a subliniat Bodea.

Referitor la consumul de energie din România, Corneliu Badea a spus că acesta scade datorită producției de regenerabile.

„Asta este o componentă destul de semnificativă pentru că prosumatorii cei care consumă, dar și produc. Practic, atunci când produc nu mai consumă din rețea ci consumă din propria producție. Asta scade volumul rețelei care circulă prin infrastructura energetică”, a continuat acesta.

Proiecte principale și priorități pentru Corneliu Bodea

Întrebat despre proiectele principale ale companiei Adrem, Bodea a spus că acestea s-au îndreptat spre automatizarea infrastructurii energetic, în special contribuția la proiectul BRUA.

De asemenea, au fost realizate și o serie de modernizări sau execuții de stații de transformare pentru proiecte de regenerabile, cât și pentru modernizări pentru infrastructura existentă.

„N-aș uita să menționez proiectele de instalări de contoare inteligente. Noi în acest moment suntem cel mai mare furnizor de sisteme de contorizare inteligentă din România și am executat și executăm proiecte majore”, a continuat leaderul, scrie infofinanciar.ro.

Corneliu Badea a vorbit și despre prioritățile Adrem pe termen mediu și scurt. Se dorește creșterea capacității de vânzare și de execuție în ceea ce privește proiectele regenerabile și pompele de căldură pentru consumatorii mici și medii.

 „Cei peste 1600 de angajați distribuiți oarecum uniform în România ne conferă un avantaj de a putea să instalăm acest gen de proiecte. Dorim să ne implicăm din ce în ce mai mult în construcția de soluții de energie regenerabilă”, a concluzionat acesta.

Despre Forumul Superbrain

Forumul Superbrain a ajuns la cea de-a XIX-a ediție. Acesta a reunit peste 200 de lideri și vizionari din zona de business. Tema principală a acestui forum a fost construirea viitorului pe care omenirea și-l dorește.

În cadrul evenimentului au fost cinci paneluri pe teme diverse.

Printre acestea s-au aflat Impactul AI în business, Business-ul ca platformă pentru schimbare: Viitorul corporațiilor la nivel de impact, Trenduri în sustenabilitate: Factori influențatori și implicații în funcție de industrie, Investiții cu obiective multiple: Evaluarea raportului dintre Profit și Impact, dar și Educația: pilon în crearea fundației pentru un viitor sustenabil.