"Nici nu mai e nevoie sa mă refer la ţări cu probleme din zona euro, cum ar fi Spania, Irlanda, Grecia, ale căror CDS-uri sunt mai mari decât cel al României. Toate acestea arată o continuă îmbunătăţire în 2010 a percepţiei investitorilor faţă de România, faţă de reformele care au început să fie făcute şi care au început să îşi arate roadele", a precizat fostul ministru de finanţe.
"Corecţiile pe plan fiscal şi monetar au condus la o creştere de competitivitate a României, la o percepţie bună faţă de modul în care facem aceste restructurări şi, desigur, se observă că, în ultima perioadă, capacitatea României de a se împrumuta de pe pieţele interne şi externe a crescut, iar riscul de ţară, respectiv indicatorul CDS (credit default swap – n.r.) a devenit mult mai bun faţă de cel al altor ţări. Ca exemplu, putem să menţionăm recenta retrogradare a ratingului Ungariei", explică Mihai Tănăsescu.
România stă mai bine decât Ungaria
27 decembrie 2010, 11:28
Ultima modificare în 27 decembrie 2010, 13:28
De luni bune, CDS-ul României este mult mai mic, ceea ce înseamnă că riscul pentru România este perceput ca fiind mai redus decât cel pentru Ungaria, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.
Etichete: cds,
fmi,
Mihai Tanasescu,
ungaria
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook