Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, pentru ora 13:00, un nou comandament de iarnă, la sediul Municipalităţii, având în vedere condiţiile meteo, precum şi prognoza pentru orele următoare, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Municipiului Bucureşti.

Pe toate arterele principale din Bucureşti se circulă bine, în condiţii de iarnă, susţine Primăria.

Începând cu ora 22.00 a zilei trecute, operatorii de deszăpezire din toate sectoarele au realizat prima intervenţie, cu material antiderapant, cu 136 de utilaje.

Imediat după trecerea cu antiderapant s-a început acţiunea de pluguire pe arterele din Urgenţa 1, pe parcursul nopţii fiind un număr de peste 250 de utilaje în teren, arată Primăria Capitalei.

După ora 6.00, utilajele au intrat şi pe străzile laterale, iar operatorii de salubritate au început degajarea trecerilor de pietoni şi a rigolelor.

De asemenea, angajaţii RATB au lucrat continuu la degajarea zăpezii de pe căile de rulare şi refugiile staţiilor de tramvai.

Acţiunea de pluguire va continua şi pe parcursul zilei, astfel încât să nu se formeze acumulări mari de zăpadă care să îngheţe, echipajele operatorilor de deszăpezire fiind însoţite de poliţie.

Primăria Capitalei face apel la conducătorii auto să nu blocheze banda 1 de circulaţie pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze în mod optim.

SURSA: Agerpres