După cum a declarat vineri, pentru Agerpres, comisarul Marius Băltăreţu, şef divizie în cadrul GF Arad, este vorba de un transport de cartofi având ca furnizor o firmă franceză, destinatarul fiind o societate comercială din localitatea Alunişu, jud. Ilfov, cu loc de descărcare în Bucureşti.

Potrivit lui Băltăreţu, din verificarea efectuat s-a constatat că destinatarul acestei achiziţii intracomunitare este dat în consemn la frontieră de la mijlocul lunii noiembrie, pe motiv că nu funcţionează la sediul social declarat, iar reprezentanţii săi legali nu s-au prezentat pentru control cu documentele solicitate de comisarii GF Ilfov.

În plus, firma ilfoveană nu este autorizată de DSVSA să transporte, să depoziteze şi să comercializeze produse alimentare de origine nonanimală, deci aceasta funcţionează ca o societate de tip fantomă, înfiinţată cu scopul eludării taxelor şi impozitelor datorate ca urmare a derulării de operaţiuni comerciale şi nedeclarării acestora la organele fiscale teritoriale.

‘Fapta constatată de comisarii GF Arad constituie contravenţie, societăţii destinatare a acestei achiziţii fiindu-i aplicată o amendă de 20.000 lei şi, în plus, a fost confiscată cantitatea de circa 22 tone de cartofi, în valoare de aproximativ 44.000 de lei’, a mai adăugat comisarul Marius Băltăreţu, şef divizie în cadrul GF Arad.